Almanya’nın büyük savaş planı ortaya çıktı: Siviller için sığınak inşa edilecek

Avrupa’daki olası bir savaş için kapsamlı bir plan hazırlayan Almanya’nın, sivilleri korumak amacıyla evleri bomba sığınağı haline getirmesinin beklendiği ifade edildi. Söz konusu iddia Bild gazetesinden geldi. İşte detaylar…

29.01.2024-09:25 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:29) Almanya’nın büyük savaş planı ortaya çıktı: Siviller için sığınak inşa edilecek

Almanya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden birisi olan Bild, Almanya Savunma Bakanlığı’ndan aldığı bir rapora göre hazırladığı haberde, Almanya’nın Avrupa’daki olası bir savaş durumunda evleri bomba sığınağına çevirmesinin beklendiği yazıldı.

Operasyon planı Nisan’a kadar tamamlanacak

Independent Türkçe’nin haberine göre; Gizli "Operasyon Planı" üzerindeki çalışmaların Nisan ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Rapor, Almanya'nın aktif bir cephe hattına sahip bir devletten ziyade, silah ve teçhizatın teslimi açısından kritik bir "geçiş ülkesi" olarak değerlendiriliyor.

Bu doğrultuda, askerler önemli otoyolların, tren istasyonlarının ve limanların güvenliğini sağlama göreviyle görevlendirilecek.

Almanya Savaş

Bodrum ve garajlar sığınak olacak

Rapora göre, devlet, genellikle orduya ve polise verilen bazı görevleri yerine getirmek için sivillerin yardımına başvurmak zorunda kalacak; bu görevler arasında enerji santrallerinin korunması da bulunuyor.

Almanya'da sadece 579 işlevsel bomba sığınağının bulunması nedeniyle, planın vatandaşlara kendi sığınaklarını kurma çağrısında bulunduğu ifade edilmektedir, bu sığınaklar arasında bodrum ve garaj gibi yerler de kapsam içerisinde.

Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi Başkanı Ralph Tiesler, yeni sığınakların inşa edilmesinin zaman kısıtlamaları nedeniyle "artık mümkün olmadığını" belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal