ABD'de Silahlı Saldırı: 12 Ölü

ABD'nin Virginia bölgesine bağlı Virginia Beach şehrinde belediye binasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 12 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı

01.06.2019-10:30 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-17:02)

Amerikan medyasında çıkan haberlere göre, Virginia Beach Belediyesinin bir çalışanı öğleden sonra belediye binasına girerek etrafa rastgele ateş açmaya başladı.

Polis Şefi James Cervera, gazetecilere açıklamalarda bulunarak saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4 kişinin yaralandığını belirtti.

Carvera, saldırganın polisle uzun süreli bir çatışma neticesinde ölü ele geçirildiğini açıklandı.

Yaralıların durumuna ilişkin bilgi verilmezken mahkeme binası ve yakınlarda yer alan Sentara Anne Hastanesi güvenlik sağlamak için olarak tecrit altına alındı.

Saldırıda yaralananlar helikopter ve ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Olay hakkında güvenlik kuvvetlerinin soruşturması devam ediyor.

Olaydan sonra sosyal medyadan açıklama yaparak Virginia Valisi Ralph Northam, “Ben ve arkadaşlarım Virginia Beach’te düzenlenen olayı yakından takip ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Virginia Beach Belediye Başkanı Bobby Dyer ise olay hakkında, "Bu olay, Virginia Beach tarihinde en kahredici gündür" sözlerini kullandı.

TRUMP YAKINDAN TAKİP EDİYOR  

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da Başkan Donald Trump'ın konuya ilişkin bilgilendirildiği ve olayı yakından takip ettiği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal