ABD'de Polis Yağmacı Sandığı Genci Öldürdü

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinden sonra başlayan protestolar devam ederken, polis yağmacı olduğundan şüphe ettiği bir genci silahla 5 el ateş ederek öldürdü.

05.06.2020-15:35 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-15:22) ABD'de Polis Yağmacı Sandığı Genci Öldürdü

Geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda, Afro-Amerikan George Floyd polis şiddetine maruz kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Bu olayın ardından ülkede başlayan protesto gösterileri amacından saparken, ülkede birçok yer yağmalanmaya başlandı. 

Vallejo şehrinde ABD polisi, 22 yaşındaki Sean Monterrosa adlı genci, eczaneyi yağmaladığı şüphesi ile durdurdu. Polisi gören Monterrosa diz çöktü ve ellerini havaya kaldırdı. Gencin kemerinde silah olduğunu düşünen polis, Monterrosa'ya ateş etti. Genç olay yerinde hayatını kaybederken, daha sonra yapılan aramada kemerindeki cismin çekiç olduğu ortaya çıktı. 

Polis şefi Shawny Williams konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu ve polisin hakkında soruşturma açıldığı, soruşturma tamamlanana kadar da görevinden uzaklaştırıldığını belirtti. Öte yandan, olayın yaşandığı gece yaklaşık 50 yağma ihbarı alındığı ve yaklaşık 100 kişinin polis merkezinin etrafını sarıp taşladığı aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal