ABD’de havalimanında kan donduran olay: Bavuldan ceset çıktı

ABD’nin Boston Logan Havaalanı’nda şüpheli tavırlarıyla dikkat çeken bir kişinin bavulundan ceset çıktı.

13.02.2024-10:49 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-10:49)

Boston Logan Havalimanı’nda Afrika ülkelerinden gelenler için yapılan rutin kontroller sırasında köpekler, olağandışı bir koku aldıklarına dair uyarı havlamaları yaptı. Yolcu, kokunun sadece kurutulmuş balıktan geldiğini iddia etse de güvenlik görevlileri bavulun açılmasını istedi.

ABD’de havalimanında kan donduran olay

Haber7’de yer alan habere göre; Olay, ABD'nin Boston Logan Havaalanı'nda meydana geldi. Havalimanında görevli tespit köpekleri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden dönen bir yolcunun bavulundan şüpheli bir koku tespit etti. Yolcu, başlangıçta kokunun sadece kurutulmuş balıktan geldiğini iddia etti.

ABD havalimanı

Ancak, güvenlik görevlileri bavulu açtıklarında karşılarına inanılmaz bir manzara çıktı. Bavul, içinde ölü maymunların cesetleri ile doluydu. Yetkililerden Ryan Bissette, bulunan ölü hayvanların yolcunun kişisel tüketimi için olduğunu belirtti. Gümrük ve Sınır Korumadan sorumlu yerel liman müdürü Julio Caravia, bu durumun potansiyel tehlikelere yol açabileceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Yaban etinin ABD'ye getirilmesi potansiyel tehlikeleri beraberinde getiriyor. Ebola virüsü dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara sebep olabilecek mikropları taşıyabilir."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal