ABD’li Sanders, İsrail'e askeri yardımı eleştirdi: “Gazze'de binlerce masum ölüyor!"

ABD'li bağımsız Senatör Bernie Sanders, Gazze'deki saldırılara tepki göstererek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ve ona destek veren Kongre'yi eleştirdi. Sanders, Gazze'deki saldırıların ardından Kongre'nin Netanyahu hükümetine ek askeri yardım yapma planlarına karşı çıktı.

13.02.2024-10:06 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-11:26) ABD’li Sanders, İsrail'e askeri yardımı eleştirdi: “Gazze'de binlerce masum ölüyor!"

Sanders, yaptığı konuşmada, Kongre'nin sağcı Netanyahu hükümetine 14 milyar dolar daha askeri yardım yapma hazırlığında olduğunu belirterek, bu yardımın Netanyahu'nun Gazze'yi dümdüz etmesi ve daha fazla bomba alarak binlerce masum insanı öldürmesine olanak tanıyacağını ifade etti. Amerikan yönetiminin İsrail'e askeri desteğini kesmesi yönünde bir tasarı sunarak bu konuda adım atmıştı. Sanders, yaptığı konuşmada Netanyahu yönetimini, Gazze'deki halkı "küçük parçalara bölerek ezmekle" suçladı. Ayrıca, Amerika ve Kongre olarak sormamız gereken sorunun, Netanyahu'nun daha kaç çocuk ve masum insanı ezmesine izin verileceği olduğunu ifade etti.

Bernie Sanders, Gazze'deki katliamın derhal son bulması gerektiğini ifade ederek, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu konudaki açıklamalarını destekledi. Ancak, Kongre'nin aşırı sağcı Netanyahu hükümetine 14 milyar dolar daha askeri yardım yapma hazırlığında olmasını eleştirdi. Sanders, bu yardımın Netanyahu'ya Gazze'yi daha fazla bombalama imkanı tanıyarak binlerce masum insanın ölmesine yol açacağını söyledi.

Ek askeri yardıma tepki gösterdi

Sanders, Netanyahu'ya aktarılacak yardımların sadece daha fazla kadın ve çocuğun ölmesi anlamına geleceğini vurgulayarak, "Biz, tam da ABD Başkanı'nın kendisinden yapmasını istediği her şeyi tam anlamıyla görmezden gelen Netanyahu'yu gerçekten de ödüllendirmek mi istiyoruz?" diye sordu. Ayrıca, Netanyahu'nun siyasi kariyerini iki devletli çözüm önerisini yok etmeye adamış bir lider olduğunu ifade etti.

Sanders, önceki gün yaptığı başka bir konuşmada da benzer vurguları yaparak, Senato'nun Netanyahu'nun aşırı sağcı hükümetine Gazze'deki bombalamalarını sürdürmesi için ek askeri yardım verme planlarını eleştirmiş ve Putin'in Ukrayna'daki savaş suçlarını eleştiremeyeceklerini ifade etmişti. Bu açıklamalarıyla, ABD'nin İsrail'e sağlanan askeri yardımların sürdürülmesine karşı çıkarak, uluslararası ilişkilerdeki çifte standartlara dikkat çekmiş oldu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal