ABD’de 'Beyaz Milliyetçi Nefret Grupları' Artıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırma 2019'da ayrımcı grupların sayısının azalmasına rağmen, beyaz milliyetçi grupların sayısının yükseldiğini gösterdi.

19.03.2020-08:59 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-08:41) ABD’de 'Beyaz Milliyetçi Nefret Grupları' Artıyor

Güney Yoksulluk Hukuku Merkezi (SPLC) isimli kar amacı gütmeyen kuruluşun hazırladığı 2019 yılı raporuna göre, "beyaz milliyetçi nefret grubu" sayısı geçen sene, 2018’e kıyasla yüzde 55 artarak 155'e yükseldi.

SPLC sözcüsü Lecia Brooks, yaptığı basın açıklamasında, "Beyaz milliyetçi hareketlerin artması demokrasimize karşı yükselen bir tehdittir" şeklinde konuştu

ABD Başkanı Donald Trump ve yönetiminin 2016’dan şu ana kadar yürüttüğü başkanlık kampanyasının aşırı sağcı nefret gruplarını ve beyaz milliyetçiliği teşvik ettiğini öne süren Brooks, ''Nefretin bu ülkede hala büyük bir sıkıntı olduğunu gösteren başka göstergeler var" ifadelerini kullandı.

Müslüman Karşıtı Bağnazlık kurumunun özel danışmanı Madihha Ahussain de ‘’Mart 2019’da Yeni Zelanda'da en az 50 Müslümanın ibadet halindeyken öldürülmesi ve olayın canlı olarak sosyal medyadan yayınlanması internetin nefret söylemi için aracı kılınmasına net bir örnektir” şeklinde konuştu.

SPLC raporu, göçmen karşıtı grupların da 2019’da, 2018 yılına kıyasla yüzde 18 arttığını gözler önüne serdi.

CORONAVİRÜS NEFRET İFADELERİNİ ARTIRDI

Yeni tip coronavirüsün (Covid-19) yayılmasıyla, çoğu Asyalılara yapılan saldırıların da attığı gözlendi.

Western States Center Genel Direktörü Eric Ward, sağcı grupların merkezlerinden biri olan ABD Pasifik Kuzeybatı bölgesinde, coronavirüs yayıldıkça beyaz milliyetçi ifadelerin arttığının gözlendiğini ifade etti.

Uzmanlar, özellikle Asyalılara yönelik nefret ifadelerini artırabilecek faktörlerin birinin ABD Başkanı Donald Trump’un coronavirüsü ‘’Çin virüsü’’ olarak adlandırması olduğunu vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal