ABD, Yemen'deki Suudi Arabistan Operasyonlarının Lojistik Desteğini Değiştirmeyecek

ABD Hava Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığı Genel Başkanı Brad Webb, ABD'nin Suudi önderliğindeki Suudi operasyonlarının Yemen'deki askeri operasyonlarını değiştirmeye yönelik bir planının olmadığını söyledi.

18.10.2018-09:39 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-09:32) ABD, Yemen'deki Suudi Arabistan Operasyonlarının Lojistik Desteğini Değiştirmeyecek

ABD Hava Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığı şefi Genel Başkanı Brad Webb, bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD'nin Suudi önderliğindeki Suudi operasyonlarının Yemen'deki askeri operasyonlarını değiştirmeye yönelik bir planının olmadığını söyledi. Webb, çarşamba günü Riyad'ın Yemen'deki operasyonları için gelecekteki lojistik desteğindeki olası değişiklikler sorulduğunda, bu noktada odağı değiştirebilecek ufukta hiçbir şey göremiyorum, diye açıkladı.

Senatör Dianne Feinstein ve Bernie Sanders da dahil olmak üzere çok sayıda ABD'li milletvekili, Washington Post gazetecisi Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul'daki Suudi konsolosluğundan sonra ortadan kaybolmasının ardından Trump yönetiminin Suudi Arabistan'a askeri desteği durdurmaya çağırdı.

Türk makamları, bir ABD vatandaşı olan Kaşıkçı’nın 2 Ekim'de girdikten sonra Suudi konsolosluğu içinde öldürüldüğünü kanıtlayan sesli ve görüntülü kayıtları olduğunu söyledi. Kaşıkçı’nın ölümüne karıştığı iddia edilen 15 şüpheliden dördünün Suudi hükümetiyle ilişkileri olduğu ortaya çıktı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal