ABD ve İsrail UNESCO'dan Ayrıldı

ABD ve İsrail, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) resmi olarak ayrıldıklarını açıkladı.

01.01.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 01.01.2019-13:21) ABD ve İsrail UNESCO'dan Ayrıldı

ABD ve İsrail, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) resmi olarak ayrıldıklarını açıkladı. Daha önce UNESCO'nun Filistin konusunda verdiği bazı kararlar ABD ve İsrail'i ayağa kaldırmış ve sağlanan yardımlar durdurulmuştu. UNESCO'nun İsrail'e karşı takındığı tavrın verilen ayrılma kararında etkili olduğu düşünülüyor.

UNESCO, Filistin'in El-Halil şehrindeki Eski şehri, dünya miras listesine ekleme kararı vermişti. Örgütün bu kararı karşısında ayaklanan ABD ve İsrail UNESCO'dan ayrıldıklarını açıkladı.

ABD ve İsrail hükümetleri bugün, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) resmi olarak ayrıldıklarını duyurdu.

ABD'NİN AYRILMA NEDENİ

UNESCO'nun Filistin'i tam üye statüsünde kabul etmesinden sonra ABD ile ilişkileri gergiye gelmişti. ABD, UNESCO'ya senelik katılım payı olan 80 milyon doları ödemediği için oy hakkından çıkarılmıştı. ABD ve İsrail, UNESCO'nun Filistin'i tanımasını reddetmiş ve örgütten ayrılma tehdidi yapmıştı.

Krizden önce ABD her sene UNESCO'ya 80 milyon dolar katkı payı yatırıyordu. Bu ücret UNESCO'nun bütçesinin yüzde 22'sini karşılıyordu. Son senelerde ekonomik kriz yaşayan UNESCO, birçok çalışmasını durdurmak durumunda kalmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal