ABD-Taliban Savaş Çözümüne Pakistan'dan Destek

Pakistan Başbakanı, BAE'de yapılan ikinci tur müzakerelerin sonrasında İslamabad'ın Afganistan'da barışa destek olduğunu söyledi.

18.12.2018-13:52 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-13:46) ABD-Taliban Savaş Çözümüne Pakistan'dan Destek

Pakistan Başbakanı, BAE'de yapılan ikinci tur müzakerelerin sonrasında İslamabad'ın Afganistan'da barışa bağlı olduğunu söyledi. Başbakan Imran Khan Salı günü yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD'nin Taliban'ı müzakere masasına getirmesine yardım ettiğini söyledi. "Pakistan, Taliban ile ABD'nin Abu Dhabi'deki diyaloğuna yardım etti. Bunun, barışa yol açması ve neredeyse on yıllardır cesur Afgan halkının çektiği acıya bir son vermesi için dua edelim.’’ ifadelerini kullandı. İslamabad'ın barış sürecini ilerletmek için elinden geleni yapacağına söz verdi.

Afgan Taliban temsilcileri, ABD yetkilileriyle Pazartesi günü BAE'de Afganistan'daki 17 yıllık çatışmayı sona erdirmek için bir araya geldi. Yapılan görüşmelere Pakistan, Suudi Arabistan ve BAE'den yetkililer de katıldı. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit Salı günü yaptığı açıklamada, grubun Suudi Arabistan, Pakistan ve BAE'den üst düzey yetkililerle ABD güçlerinin Afganistan savaşından çekilmesini tartışmak üzere bir dizi toplantı düzenlediğini söyledi.

Pazartesi gününün erken saatlerinde Afgan medyası, Kabil hükümet temsilcilerinin de toplantıya katıldığını bildirdi. Ancak, Taliban sözcüsü raporları yalnızca ABD yetkilileriyle görüştüklerini ve kabul etmedikleri Kabil hükümetiyle konuşma planları olmadığını reddettiler.

ABD Başkanı Donald Trump, bu ayın başlarında müzakereleri yürütme konusunda İslamabat'tan yardım istedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal