ABD, Rusya’dan İstediğini Alamayacak

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Rusya lideri Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin haziranda gerçekleşebileceğini fakat nihai kararın pek çok faktöre bağlı olduğunu söyledi.

15.06.2021-11:34 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-11:51) ABD, Rusya’dan İstediğini Alamayacak

Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuri Uşakov yaptığı açıklamada, Rusya-ABD zirvesinde nihai belgelerin olası imzalanması sorununun henüz çözülmediğini ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili halen istişarelerde bulunduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin’in yarın yapacakları görüşme öncesinde teknik heyetler arasındaki çalışmalar devam ediyor. Ancak edinilen bilgilere göre görüşmelerde bir mesafe kaydedilmedi. 

Rus heyetin ABD’nin önerdiği anlaşma metinlerine karşılık alternatif metinler önerdiği ve ABD’nin bu önerilere sıcak bakmadığı öğrenildi. 

Zirve ile ilgili soruları cevaplayan Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuri Uşakov, anlaşmalar konusunda bir mesafe kaydetmediklerini belirterek şunları söyledi:

''En önemlisi ve kolay da olmadı, zirvenin gündemi üzerinde anlaşmaya varıldı, hatta liderlerin odaklanacağı konuların sırasını bile tartıştık. Şu anda üzerinde anlaşmaya varılamayan tek bir konu var, o da nihai belgelerle ilgili. ve zirvenin nihai belgesi. Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı'ndan arkadaşlarımızla görüşmelerimiz sürüyor.''

Ushakov, ''Bugün belgeler sorununun nihayet gün sonuna kadar çözüleceğini umduğunu'' da sözlerine ekledi.


HATA! DOSYA ADI BELİRTİLMEMİŞ

Ushakov, planlandığı gibi, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Başkan Joe Biden arasındaki ilk görüşmenin 16 Haziran'da yerel saatle 14:00'de başlayacak.

ABD Başkanı Biden’in Rusya’dan Çin’e karşı kendileri ile ortak hareket etmesini talep edeceği öğrenildi. ABD hükumet çevrelerinden edindiğimiz bilgilere göre ABD heyeti, Çin’in Bağımsız Devletler Topluluğu topraklarında yayılma plan ve politikalarını içeren bir dosyayı Rus heyetine sunacak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal