Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan'da! Azerbaycan Cumhurbaşkanı İle Birlikte Şuşa'yı Ziyaret Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO sonrası resmi temaslarda bulunmak üzere ''TC-TUR'' uçağı ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi. Aliyev ile bir araya gelen Başkan Erdoğan beraber akşam maç izleyecek...

15.06.2021-09:22 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-13:36) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan'da! Azerbaycan Cumhurbaşkanı İle Birlikte Şuşa'yı Ziyaret Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nin ardından birçok Devlet Başkanları ile bir araya geldi. Sona eren görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'nda  Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagup Eyyübov ile Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan,  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Rize Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Osman Aşkın Bak da Azerbaycan'a geldi.

ERDOĞAN, ŞUŞA'YI ZİYARET EDECEK

Gerçekleşen resmi ziyaret dahilinde, 28 sene sonra Azerbaycan ordusu tarafınca Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehrine gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi tören ile karşılanacak.

ERDOĞAN VE ALİYEV BİRARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün katılmış olduğu NATO Liderler Zirvesi'nin ardından dün akşam saatlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Şuşa'daki programları öncesinde Fuzuli'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafınca karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev daha sonra Şuşa'ya geçtiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki günlük Azerbaycan ziyareti dahilinde Şuşa'daki Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile beraber 28 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ'ın İncisi, Azerbaycan'ın Kültür Başkenti Şuşa şehrine doğru geçtiler.


ŞUŞA'DA ZAFER TURU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 sene sonra Azerbaycan ordusu tarafınca ve Türk SİHA, İHA'ların da yardımıyla Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehrine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile beraber şehir turu gerçekleştirdi.

ERDOĞAN VE ALİYEV'DEN TARİHİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu zaman kadar ikili ilişkilerin ''tek millet iki devlet'' anlayışı ile hep gelişmekte olduğunu ve kardeş ülke Azerbaycan'a çok sayıda resmi ve çalışma ziyaretinde bulundu.

Fakat Brüksel'deki NATO Zirvesi'nin sonrasında gerçekleştirdiği Azerbaycan ziyareti ve iki gün boyunca devam edecek olan resmi ziyaret sembolik bir öneme de sahiplik etmiş olacak.


ŞUŞA'DA TEMASLARDA BULUNACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti ile gerçekleştirmiş olduğu ziyarette, Ermenistan işgalinden kurtarılan ve özgürlüğüne 28 sene sonra ilk kez ezan sesinin duyulduğu, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri sebebiyle Karabağ'ın sembol şehri olarak kabul edilen Şuşa'da temaslarda bulunulması bekleniyor.

Şuşa Valiliği 15 Haziran Salı günü (bugün) Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından düzenlenen resmi törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşılandı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, heyetler arası görüşmelere başkanlık ediyor.

ÇEŞİTLİ ANLAŞMALAR İMZALANACAK

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmenin sonrasında, Şuşa başta olmak üzere Dağlık Karabağ'ın tekrar imar ve inşası için yapılacak projeler ile siyasi ve ekonomik alandaki anlaşmalara imza atılacağı da belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev görüşmelerinin ardından Şuşa'da yakın temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Haziran Çarşamba ise Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile görüşecek, Milli Meclise konuşması planlandı. 


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, A MİLLİLERİ YALNIZ BIRAKMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ter dökecek olan gururumuz A Milli Futbol Milli Takımı'nı Azerbaycan'da yalnız bırakmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Türkiye-Galler maçını Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile beraber tribünde izleyeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9-10 Aralık 2020 tarihinde Azerbaycan'a resmi ziyarette bulunmuştur.

Azerbaycan'ın, Ermenistan işgalindeki topraklarının kurtarılması dolayısı ile Azadlık Meydanı'nda gerçekleştiren Zafer Geçidi Töreni'ne katılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal