ABD - Rusya gerilimi tırmanmaya devam ediyor: Biden'dan ilk kez soykırım ifadesi!

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’deki yüksek enflasyonun sebebi olarak Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşı gösterdi. Ayrıca Biden, Putin’i de soykırım yapmakla suçladı.

13.04.2022-10:10 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-12:27)

ABD Başkanı Joe Biden, Iowa'da, ülkede son zamanlarda yükselen akaryakıt fiyatları ve son 41 yılın en yüksek seviyesini gören enflasyonla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Savaş bizi etkiledi

Ülkede yükselen fiyatların vatandaşlar üzerindeki etkisini en aza indirgemek için çabaladıklarını söyleyen Biden, "Ukrayna işgalinin tüm dünyada akaryakıt ve gıda fiyatlarını artırmasından etkilendik. Dünyanın en büyük tahıl üreticisi olan Çin, Rusya ve Ukrayna eskisi gibi üretmiyor. Bu nedenle de her şeyin fiyatı artıyor. Bugünkü açıklanan enflasyonun yüzde 70'inin akaryakıt ve gıda fiyatlarından kaynaklandığını gördük." dedi.

ABD - Rusya gerilimi tırmanmaya devam ediyor: Biden'dan ilk kez soykırım ifadesi!

Biden’dan ilk kez soykırım ifadesi

ABD Başkanı Joe Biden, enflasyonun etkilerinin en aza indirgenebilmesi amacıyla kongre ile eş zamanlı uygulamalar yapıldığını belirterek, enflasyonu "Putin'in fiyat artışı" olarak isimlendirdi. Tüm dünyadaki ve ABD'deki akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi için stratejik petrol rezervlerinden her gün 1 milyon varil petrolü piyasaya açtıklarını ve diğer ülkelerin de buna yakın hamleler yaptığını aktaran Biden, "Ailenizin bütçesi, arabanızın deposunu doldurma gücünüz, dünyanın öbür ucundaki bir diktatörün (Putin) savaş ilan edip, soykırım yapmasına bağlı olmamalı." şeklinde konuştu.

Önceki zamanlarda Buça'da olan olayları "savaş suçu" olarak belirten Biden, bu sözleriyle Rusya'nın Ukrayna'daki faaliyetleri için ilk kez "soykırım" ifadesine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal