Volodimir Zelenski'nin eşi Zelenska ilk kez konuştu: Putin istediğini yapamayacak!

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska, Rus işgalinde olan Ukraynalı kadınlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Savaşın ilk gününden bu yana eşini görmediğini ve yalnızca telefonda konuşabildiğini ifade eden Zelenska, destek olan ülkelere teşekkürlerini iletti. Ülkede gelişmekte olan vatanseverliğe de vurgu yapan First Lady, milli bir bellek oluşturmaya çabaladığını söylüyor.

12.04.2022-13:01 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-13:01) Volodimir Zelenski'nin eşi Zelenska ilk kez konuştu: Putin istediğini yapamayacak!

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska, Ukraynalı kadınların devam eden savaşla nasıl mücadele ettiklerini belirtirken eşi Zeleski’yi en son ne zaman şahsen görebildiğini de söyledi. Savaşın ilk günlerinde hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanının ofisinin askeri tesise dönüştüğünü ve o zamandan beri yalnızca telefonla görüşebildiklerini söyledi.

En iyi strateji gerçektir

Dokuz yaşındaki oğluna ve 17 yaşındaki kızına nasıl bir açıklama yaptığı sorulduğunda, "Elbette, bu çocukların görmesi gereken bir şey değil - ama çocuklar çok dürüst ve samimi. Onlardan hiçbir şey saklayamazsın. Çocuklar söz konusu olduğunda, en iyi strateji gerçektir.” açıklamalarını yaptı.

Volodimir Zelenski'nin eşi Zelenska ilk kez konuştu: Putin istediğini yapamayacak!

Bölünmemiz imkansız

Vladimir Putin'in Ukrayna’yı bölmeyi amaçladığını fakat Ukraynalılar için bunun mümkün olmadığını belirten First Lady, "Birimiz işkence gördüğünde, tecavüze uğradığında veya öldürüldüğünde, hepimizin işkence gördüğümüzü, tecavüze uğradığımızı veya öldürüldüğümüzü hissediyoruz. Sivil bilinci hissetmek ve direnmek için propagandaya ihtiyacımız yok. Hepimizin hissettiği bu kişisel öfke ve acı, harekete geçmeye, saldırganlığa direnmeye, özgürlüğümüzü savunmaya olan susuzluğumuzu anında harekete geçirir." ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın adeta gönüllüler ülkesine dönüştüğün ve birbirinden farklı insanların nasıl bir bütün olduğunu açıklayan Zelenska şu ifadeleri kullandı:

“Binlerce kadın, içinde yaşadıkları koşullar nedeniyle Mariupol'daki gibi bomba sığınaklarında doğum yapmak zorunda kaldı. Birçok kadın, işgal altındaki şehirlerden yürüyerek kaçarken, çocuklarını kocalarının, erkek kardeşlerinin ve babalarının yardımı olmadan alırken hayatlarını tehlikeye attılar. Erkekler ise kalmak ve işgalcilerle savaşmak zorunda kaldı.”

Volodimir Zelenski'nin eşi Zelenska ilk kez konuştu: Putin istediğini yapamayacak!

Çağrıda bulundu

Zelenskiy’nin eşi, yaklaşık dört milyon Ukraynalı kadın ve çocuğun başka ülkelere göç ettiğini ve hayatlarına evlerinden uzakta yeniden başladıklarını belirterek ülkelerinde Ukraynalılara kucak açan milletlere minnettar olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Zelenska, sivil bölgelere Rus roket saldırılarını önleme umuduyla uçuşa yasak bölge ilan edilmesi çağrısını da yineledi.

Milli bellek oluşturuyor

First Lady, Ukraynalıları savaş tecrübelerini paylaşmaya çağıran bir paylaşım kanalı oluşturdu ve mesajları ülkelerinin tarihini belgelemenin bir yöntemi olarak kullanacağını belirtti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal