İspanya'yı birbirine katan olay: Kovid-19 aşısının içinden sinek çıktı!

İspanya’da Moderna firmasına ait olan aşıdan sivrisinek çıktı. Bunun üzerine ülke 700 bin dozdan fazla aşıyı toplatırken, firma yaptığı açıklamada aynı aşı partisinin Portekiz, Norveç ve Polonya'ya da iletildiğini açıkladı.

13.04.2022-09:51 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-11:48) İspanya'yı birbirine katan olay: Kovid-19 aşısının içinden sinek çıktı!

İspanya Kovid-19 aşısının yer aldığı şişenin içerisinde "yabancı cisim" fark edilmesinden sonra 764 bin 900 Moderna aşısını toplattı. Yetkili isimler aşı şişesinde bulunan yabancı cismin sivrisinek olduğunu belirtti.

Tüm dozlar toplatıldı

İspanya'nın Endülüs bölgesindeki Malaga şehrinde meydana gelen olayda Kovid-19 aşısıyla aynı şişede sivrisinek olması üzerine aşının yer aldığı bütün aşı formları geri toplatıldı. İspanya İlaç ve Sağlık Ürünleri Ajansı (AEMPS) aşı şişesinde farklı bir cismin hatta canlının bulunması sebebiyle aşının ait olduğu partideki tüm dozların acilen kaldırılması kararını verdi.

İspanya'yı birbirine katan olay: Kovid-19 aşısının içinden sinek çıktı!

Endülüs bölgesinde bulunan sağlık yetkilileri, Malaga’da bulunan bir aşı merkezinde yaşanan olayda Kovid-19 aşısının bulunduğu şişeden çıkan cismin sivrisinek olduğunu söyledi.

Yalnızca İspanya'ya gönderilmemiş

Söz konusu aşıların üreticisi olan Moderna firması ise olay üzerine bir açıklamada bulunarak içinden sinek çıkan aşının ait olduğu partinin İspanya'yla beraber Portekiz, Norveç ve Polonya'ya da iletildiğini kaydederken partideki toplam 764 bin 900 dozluk Kovid-19 aşısının tamamının tedbir amaçlı toplatıldığını söyledi.

AEMPS’in yaptığı açıklamada yabancı cisim bulunan şişeden kimseye aşı uygulaması yapılmadığı aktarılırken toplatma işleminin prosedür sebebiyle yapıldığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal