Yerli Ve Milli Kovid-19 Tanı Kiti,30 Dakikada Sonuç Veriyor! Kısa sürede sonuç veren bu test güvenilir mi?

Kovid-19 tüm Dünyada görüldüğünden beri bilim insanları ve sağlık çalışanlarımız çok emek sarf ettiler.Test kitleri çıktıktan sonra hastalığı belli bir zamanda hastanelerde teşhis ediyorlardı.Ülkemizde çıkarılan Yerli ve Milli TURKOVAC aşımızdan sonra şimdide Yerli ve Milli Kovid-19 tanı kiti çıkmış durumda.30 dakikada kadar kısa bir sürede sonuç veren bu test ne kadar güvenilir?Herkesin merak ettiği bu test haberimizin devamını sayfamızın devamından bulabilirsiniz.

09.04.2022-13:28 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-13:28) Yerli Ve Milli Kovid-19 Tanı Kiti,30 Dakikada Sonuç Veriyor! Kısa sürede sonuç veren bu test güvenilir mi?

Dünya Kovid-19 hastalığı ile zor süreçler geçirdi.Çok kişiyi kaybetmek zorunda kaldık.Hiç bir tedavinin etki etmediği bu hastalıkta nasıl yol ilerleyeceğimizi Bilim insanlarımızın sayesinde yol bulduk.Tüm dünyada Bilim insanları tarafından aşılar üretilirken aşıyı tamamlamış ve hastalık üzerinde koruma etkisi en yüksek aşılar dünya piyasasına sürüldü.Aşı olmak isteyenler ve olmak istemeyen aşı karşıtları olarak Dünya ikiye bölünmüş olmuştu.Aşılardan önce hastalığın insanlar üzerinde olduğunu kanıtlamaya yardımcı tanı kitleri oluşturuldu.

Korona testi

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan,Milli imkanlarımızla geliştirilen,tüm Kovid-19 ve varyantlarının tamamında tanı yapabilecek özellikte bulunan Kovid-19 tanı kitinin 11 Nisan Pazartesi gününden itibaren kullanılması için hastanelere sunulacağının haberini verdi.TÜSEB, Kovid-19 aşını TURKOVAC'ın sonrasında bu yeni yerli üretim olan kitleri'de sağlık endüstrisine kazandırmış oldu.

Kit nasıl kullanalıcak?Güvenilir mi?

Yeni nesil Kovid-19 tanı kiti TÜSEB Diakit , hasta olanların burun ve boğazından alınan sürümlerle virüs olup olmadığını 30 dakika ve altında kolayca tespit edilmesini sağlayacak. En hızlı şekilde virüsün tespitini sağlayacak olan bu test son derece güvenilir durumda.Test kitinin ,oluşturulan moleküler dizaynı sayesinde olası yeni mutasyonlardan etkilenme durumunu en aza indiriyor. 

Kitin 6 kişilik bir ekiple,2-3 ay içerisinde geliştirildiğini,test ve validasyon çalışmasının daha uzun süreç aldığını söyleyen Akdoğan,Kitimizin diğer kitlere göre duyarlılık sağlayarak tüm hastalık mutasyonlarını'da ayırabileceği için sahada olan diğer kitlerden farklı olduğunu açıklıyor.Sahada ki benzer olan kitlerinde iyi olduğunu ama üretilen yeni kitin bazı noktalarda üstün olduğunu açıkladı.Eğer memnun kalınırsa talebe göre Robotik sistem ile yüksek sayıda daha fazla üretilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal