Sevkiyat Başladı: Yerli Aşı TURKOVAC’ın Yeni Serileri 81 İle Gönderilmek Üzere Yola Çıktı!

Türkiye’nin koronavirüse karşı geliştirdiği yerli aşı TURKOVAC’ın yeni serilerinin ülkedeki diğer şehir hastanelerine sevkiyatının başladığı açıklandı. Ülkenin dört bir yanına tır ve kamyonlarla aşının ulaştırılacağı bildirildi.

04.02.2022-11:55 - (Son Güncelleme: 04.02.2022-13:09)

AA’da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposunda bulunan aşılar dün öğle saatlerinden sonra tır ve kamyonlara yüklenerek ülkenin 81 ilindeki şehir hastanelerine gitmek üzere yola çıktı. 

TURKOVAC YENİ SERİLERİNİN SEVKİYATI BAŞLADI

Kovid-19’a karşı geliştirilen TURKOVAC’ın yeni serilerinin ülkedeki tüm şehir hastanelerine sevkiyatının başladığı bildirildi. 

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposunun yer aldığı Pursaklar’da basın mensuplarına konuyla ilgili açıklama yapan bulunan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü soğuk zincir sorumlusu Cengiz Koz, yerli aşı TURKOVAC’ın ikinci teslimatını yapmaya başladıklarını ifade etti. Aşının üretiminden sonra fabrikadan depoya getirilmesine kadar olan süreci yakından incelendiğini ifade eden Koz, depoya getirilen yerli aşıların soğuk zincir kartlarına bakıldığını dile getirdi. Aşılar üzerinde yapılan karekodlama işleminden sonra stok kaydını kaydettiklerini aktaran Koz, ‘İlk sevkiyatımızı Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne yaptık, oradan da Ankara Şehir Hastanesine teslim edilecek’ ifadelerine yer verdi. 


Koronavirüs karşı geliştirilen yer aşıların depoda 2 ila 8 derece muhafaza edilmesi gerektiğini ifade eden Ankara İl Sağlık Müdürlüğü soğuk zincir sorumlusu Cengiz Koz, aşıların karayoluyla 81 ile tır ve kamyonlarla sevkiyatın ulaştırılmasının ardından aşıların soğuk zincir araçlarıyla hastanelere gönderildiğini aktardı. 

TURKOVAC'IN YENİ SERİLERİ ANKARA’YA TESLİM EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposundan getirilen aşılar da sağlık personelleri eşliğinde Yenimahalle'deki Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Aşı ve Antiserum Dağıtım Merkezine getirildiği ifade edildi.  


Aşıların gelmesinin ardından Yenimahalle'deki Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Aşı ve Antiserum Dağıtım Merkezinde açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürlüğü soğuk zincir sorumlusu Hülya Yılmaz, koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşıları teslim aldıklarına dair işlem yaptırdıklarını ifade etti. 

Depoya ulaştırılan aşıların 2 ila 8 derece korunduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürlüğü soğuk zincir sorumlusu Hülya Yılmaz, aşıların sağlık personelleri eşliğinde soğuk zinciri kırılmadan getirilmesi gereken yere ulaştırıldığını kaydetti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal