TURKOVAC Aşısının Delta Virüsüne Karşı Yüzde Yüz Etkili Olduğu Açıklandı!

Koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşı TURKOVAC’ın uygulanmaya geçilmesinin ardından vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Yapılan araştırmalar sonucunda TURKOVAC’ın Delta Varyantı’na karşı yüzde yüz etkili olduğu açıklandı.

01.01.2022-17:10 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-17:10) TURKOVAC Aşısının Delta Virüsüne Karşı Yüzde Yüz Etkili Olduğu Açıklandı!

Acil kullanım onayı alan yerli ve milli aşı TURKOVAC’la ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda TURKOVAC’ın Koronavirüsün Delta Varyantı’na karşı etkisinin yüzde yüz olduğu duyuruldu. 

YÜZDE 100 KORUYUCU OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR

Türkiye tarafından Koronavirüse karşı geliştirilen yerli ve milli aşı TURKOVAC’ın Alfa varyantına olduğu gibi Delta varyantına karşı da yüzde yüz etkili olduğunun tespit edildiğini söyleyen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ‘TURKOVAC aşımızın Erciyes Üniversitesinde transgenik fareler üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda aynen Alfa varyantında olduğu gibi Delta varyantında da yüzde 100 koruyucu olduğu tespit edilmiştir’ ifadelerine yer verdi.


YERLİ AŞI TURKOVAC'A YOĞUN İLGİ

Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi ve TURKOVAC'ın 3. doz çalışmalarında idari koordinatörü olan Doç. Dr. İhsan Ateş, acil kullanım onayının alınmasından sonra şehir hastanelerinde uygulanmaya başlanan yerli ve milli aşıya yönelik, ‘e-Nabız üzerinden binin üzerine kabul edilen aşı randevusu var. Gördüğümüz kadarıyla aşımıza talep katlanarak artıyor’ ifadelerini kullandı. 

Doç. Dr. İhsan Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, acil kullanım onayı alan yerli aşı TURKOVAC’ın Ankara Şehir Hastanesi’nde uygulanmaya başlandığını ve dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın TURKOVAC aşısını yaptırdığını ifade etti. 


Yerli aşıların ülke genelindeki tüm şehir hastanelerine nakillerinin tamamlandığını ve randevuların açıldığını belirten Doç. Dr. İhsan Ateş, Koronavirüse karşı geliştirilen TURKOVAC aşısının Ankara Şehir Hastanesi’nde uygulanmaya başlandığını açıkladı. 

TURKOVAC'I BEKLEYEN ÇOK SAYIDA VATANDAŞIMIZ VARDI

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, ‘Kendi aşımızı üretiyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz’ ifadelerini kullandı. Şehir hastanesine nakilleri yapılan TURKOVAC aşılarının arından kendisinin de aşı olduğunu ifade eden Turan, yaptırdığı aşı sonrasında aşının uygulandığı kısımda hafif ağrı ve kas ağrıların olduğunu ancak bu durumun sabaha doğru etkisinin azaldığını anlattı. 

Prof. Dr. Sema Turan, ‘TURKOVAC'ı bekleyen çok sayıda vatandaşımız vardı. Yoğun ilgiyi görüyoruz. Bu ilgi gerçekten çok değerli’ dedi.


Gazetecilerin soru yönelttiği Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayı vermesi için gerekli kriterlere sahip olunması gerektiğini ifade etti. 

AŞILAR GEREKLİ KRİTERLERİ KARŞILADIĞINDA ACİL KULLANIM ONAYI VERİLİYOR

Kayıpmaz, aşılarda acil kullanım onayının verilmesi konusunda, bilim insanlarının gerekli gördüğü kriterleri karşılığında uyguladığını belirtti. Türkiye’nin Koronavirüse karşı geliştirdiği TURKOVAC etkinliğinin ne zaman duyurulacağı konusunda yöneltilen sorulara yanıt veren Kayıpmaz, ilerleyen zamanlarda detayların kamuoyuna açıklanacağı belirtildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal