NATO'nun Twitter hesabından Türkiye paylaşımı, Turkey yerine Türkiye ibaresi!

NATO'nun Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığı, sosyal medya platformu Twitter hesabı aracılığıyla Türk Hava Kuvvetleri’ne ait olan F-16’ların fotoğrafını paylaştı. Söz konusu paylaşımda Türkiye’nin konumuna vurgu yaptı. Bununla beraber İngilizce yayımlanan mesajda “Turkey” yerine “Türkiye” şeklinde ifadenin bulunması dikkatlerden kaçmadı.

12.04.2022-16:45 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-16:52) NATO'nun Twitter hesabından Türkiye paylaşımı, Turkey yerine Türkiye ibaresi!

NATO'nun Napoli'de bulunan Müşterek Kuvvet Komutanlığı Twitter’dan yaptığı paylaşımda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait olan F-16'ların görselleriyle birlikte Türkiye'nin hava sahasını korumaya katkı yapan bir NATO müttefiki olduğuna vurgu yaptı.

Pilotlara 360 derece panoramik görüş imkanı sağlıyor

NATO’nun söz konusu paylaşımında F-16 savaş uçaklarında kabarcık şeklinde görülen şeffaf kanopinin neden bulunduğu soruldu. Bu sorunun cevabı ise basitti: Bahsedilen kanopi, pilotlara 360 derece panaromik görüş imkanı sunarak işlerini büyük kolaylık sağlıyor.

NATO'nun Twitter hesabından Türkiye paylaşımı, Turkey yerine Türkiye ibaresi!

Turkey yerine Türkiye

Bununla beraber yapılan mesajda bir de İngilizce mesaj yayımlandı. Bu mesajda, “Turkey” yerine “Türkiye” ibaresinin kullanılması milyonların gözünden kaçmadı. 

Cumhurbaşkanlığı Türkiye'nin uluslararası alanda İngilizce adının Türkiye olarak değişmesi amacıyla bir genelge yayımlamış ve bütün çalışmalarda ve yazışmalarda "Turkey", "Turkei", "Turquie" gibi ibareler yerine "Türkiye" kullanılması talebinde bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal