Ukrayna'dan NATO'ya çok net ifadeler, bizim neler istediğimiz: Silah, silah ve silah!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba NATO Dışişleri Bakanları toplantısından önce kritik açıklamalarda bulundular. Kuleba, "NATO'dan ne istediğimiz açık; silah, silah ve silah" dedi. Kuleba ayrıca, Rus gemilerine limanlar kapatılmalı." şeklinde dileğini belirtti.

07.04.2022-09:33 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-10:50) Ukrayna'dan NATO'ya çok net ifadeler, bizim neler istediğimiz: Silah, silah ve silah!

NATO tarafından düzenlenen Dışişleri Bakanları toplantısı ikinci gününde devam ederken Belçika'daki söz konusu toplantının masaya yatırılan ana gündem maddesi Ukrayna.

Başka Buça istemiyorsanız silah yollamalısınız

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, karargahın girişinde Rusya ile içerisinde bulundukları savaşın seyrine dair bazı açıklamalar yaptı. Bakan Kuleba, Ukrayna’nın hali hazırda elinde olandan daha çok silaha ihtiyaç hissettiklerini ifade ederek, NATO'dan arzu ettiği destek ve yardımları bir kez daha yineledi:

"NATO'dan ne istediğimiz açık; silah, silah ve silah. Nasıl kazanacağımızı biliyoruz ancak daha fazla silaha ihtiyacımız var. NATO üyeleri tereddütleri bir yana bırakıp Ukrayna'nın ihtiyacını karşılamak zorunda. Başka Buça istemiyorsanız silah yollamalısınız. Silah bu kez barışa hizmet edecek. Ukrayna'da kullanılan her silah ülkemizi savunma için kullanılıyor. Silah tedarikinde saldırı ve savunma amaçlı diye ayrım yapmak ikiyüzlülük."

Ukrayna'dan NATO'ya çok net ifadeler, bizim neler istediğimiz: Silah, silah ve silah!

Ukrayna halkı savaşın bedelini canıyla ödememeli

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, ülkelerin ağır hareket ettiğinin sinyallerini vererek "Almanya'nın tavrında değişiklik var ancak yeterli değil. Berlin'in zamanı olabilir ama Ukrayna'nın zamanı kalmadı." ifadelerini kullandı.

Rusya’ya uygulanan yaptırımların devam etmesi gerektiğini, gemilerin limanlara girişinin kapatılmasının gerektiğini vurgulayan Kuleba, “Rusya'ya tam yaptırım uygulanmalı. Doğal gaz ve petrol alımı tamamen durmalı. Ukrayna halkı siyasilerin yaptırımlar konusunda isteksizliğinin bedelini canıyla ödememeli. Rusya'nın tüm bankaları swıft sisteminden çıkarılmalı ve rus gemilerine limanlar kapatılmalı." dedi.

NATO olarak destek sağlıyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de , NATO’nun yıllardır Ukrayna’ya destek olduğunu ve şu anda da bu desteğin sürdüğünü belirtti. Stoltenberg, Ukrayna’nın silaha ihtiyacı var dedi ve ekledi: "Ukrayna hükümeti ve halkının cesaretini takdir ediyoruz. Her gün Rus saldırılarına direniyorsunuz. NATO yıllardır Ukrayna ordusuna eğitim hizmeti verdi, Bugün de Ukrayna ordusunun kendini savunması için ekipman desteği sağlıyoruz. Bugünkü toplantıda Ukrayna'ya daha fazla savunma sistemi, tanksavar sistemi gibi silahların tedarik edilmesini konuşacağız. NATO'nun Ukrayna'ya tedarik ettiği silahların sahada etkili olduğunu görüyoruz. Mütteffikleri Ukrayna'ya daha fazla silah yardımında bulunmaya davet ettim. Ukrayna'nın ülkesini savunmak için silaha ihtiyacı var.”

Ukrayna'dan NATO'ya çok net ifadeler, bizim neler istediğimiz: Silah, silah ve silah!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal