Yavuz Selim kimdir? Hırvatistan Büyükelçisi olarak atanan Yavuz Selim Kıran’ın eski görevleri ve kariyeri

Dün akşam yayınlanan ,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Hırvatistan Büyükelçisi olarak atanan Yavuz Selim Kıran kimdir?Eski görevleri nelerdir? işte hakkında merak edilenleri hazırlayıp sizler için sayfamızda paylaştık.

06.04.2022-18:30 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-18:30) Yavuz Selim kimdir? Hırvatistan Büyükelçisi olarak atanan Yavuz Selim Kıran’ın eski görevleri ve kariyeri

2018 yılı genel seçimlerinden sonra AK Parti Ordu Milletvekili adayı olan Yavuz Selim Kıran ,dün akşam yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile Hırvatistan Büyükelçisi görevine atanmış oldu. bu atanma üzerine,İnternet'te bugün Yavuz Selim Kıran kimdir?diyerek araştırmalara yönelmeler çok olmuş durumda.Bizlerde merak edilen bu kişinin hayatını ve daha önce nerelerde görev aldığını sizler için hazırlamak istedik.

Hırvatistan Büyükelçisi

Peki Yavuz Selim Kıran kimdir? 

1985 senesinde Ordu 'da dünyaya gelen Yavuz Selim Kıran evli ve 1 çocuk babasıdır.Öğrenim hayatını Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesinde Uluslararası ilişki bölümü yaparak tamamlamıştır.Daha sonra ,Cumhurbaşkanımızın ,Başbakanlık yaptığı dönemlerde,Başbakanlık Basın ve Halka ilişkiler Müşavirliği görevine atanarak işinin başına geçmiştir.2018 yılında Genel seçimler zamanı AK Parti Ordu Milletvekili için aday olacağını belirten Yavuz Selim Kıran ,7 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığın da yayınlanan kararname ile Dış İşleri Bakan Yardımcısı olarak yeni görevine başlamıştır.4 yıl bu görevde çalıştıktan sonra ,5 Nisan 2022 yani dün tarihi ile Cumhurbaşkanımızın imzalı kararıyla Hırvatistan Büyükelçisi olarak yeni görevine atanmış oldu.Yapılan bu atama görevinden sonra ,vatandaşlar tarafından merak konusu olan, geçmiş zaman da çalıştığı görevler aşağıda detaylı olarak yazılmış bulunmaktadır.

Yavuz Selim Kıran daha önce hangi görevleri yapmıştır ?

Dış İşleri Bakanlığı Başdanışmanı

Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Yönetim Kurulu Üyeliği,

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Danışmanlığı,

Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği,

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreterlik Müşavirliği,

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevlerinde çalışmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal