ABD Merkez Kuvvetler Komutanı McKenzie'den Dikkat Çeken 'Irak' Açıklaması

CENTCOM Komutanı Orgeneral McKenzie, ABD ile Irak arasında stratejik diyalog konusunda yarın bakanlar seviyesinde toplantılar gerçekleştirceklerini ifade ederek "Irak hükümetinin ABD ve koalisyon kuvvetlerinin ülkede kalmasını isteyeceğine inanıyorum" sözlerine yer verdi.

10.06.2020-23:40 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-23:36) ABD Merkez Kuvvetler Komutanı McKenzie'den Dikkat Çeken 'Irak' Açıklaması
ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, Washington merkezli Orta Doğu Enstitüsünün gerçekleştireceği online panelde yorumlar yaptı.

İran'ın ABD ile Irak arasındaki ilişkileri koparmaya çalıştığını ifade eden Orgeneral McKenzie, ABD ile Irak arasında yarın bakanlar seviyesinde stratejik diyalog görüşmelerinin başlayacağını ve bu görüşmelerin iki ülke arasındaki uzun dönemli ilişki açısından kritik olduğunu ifade etti.

McKenzie, "Irak hükümetinin ABD ve koalisyon kuvvetlerinin ülkede kalmasını isteyeceğine inanıyorum." sözlerine yer verdi.

ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğu ve doğusunda SDG adını kullanan YPG/PKK ile çalışmaya devam edeceğini aktaran Kenneth F. McKenzie, Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin doğusunda ABD kuvvetlerine yönelik baskısını artıracağını ifade etti.

McKenzie, "Suriye'de ne kadar kalacağımızı bilmiyorum. Elbette ki sonsuza kadar orada kalacak değiliz. Günün birinde oradan çıkacağız ve bu siyasi bir karar olacak. Biz de o kararı icra etmeye hazır olacağız." ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal