ABD ile Müzakere Eden Taliban'ın Kardeşi, Cami Saldırısında Öldürüldü

ABD ile Taliban arasında müzakerelerin son safhası sürerken, Pakistan’daki bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda Taliban liderinin kardeşi Heybetullah Ahunzade hayatını kaybetti.

20.08.2019-15:01 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-15:29) ABD ile Müzakere Eden Taliban'ın Kardeşi, Cami Saldırısında Öldürüldü


Pakistan'da bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin Taliban lideri Heybetullah Ahundzade'nin kardeşi olduğu ortaya çıktı.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ  

Pakistan'nın Ketta şehrinde bir camiye cuma namazı sırasında yapılan bombalı saldırıda Taliban lideri Heybetullah Ahundzade'nin kardeşinin de aralarında bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden şahsın adının Hafız Ahmedullah olduğu öğrenildi. Hafız Ahmedullah'ın oğlunun ise yaralandığı bildirildi. Taliban'a yakın kaynaklara göre Akhunzasda patlama esnasında camide değildi ve caminin Taliban mensuplarınca ziyaret edildiği biliniyordu.

SALDIRININ SORUMLULUĞUNU ÜSTELENEN OLMADI  

Taliban ve Amerika Birleşik Devletleri arasında müzakerelerinin son safhasında gelen patlamanın ardından saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Polis ölü sayısının artabileceğini söylerken ölenler arasında cami imamının da olduğu bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için tıklayınız

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal