ABD Canlı Yayınında Şoke Eden Sözler: Milyonlar Biden’ı Silahla Devirme Hazırlığında!

ABD’de geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleşen hükümet değişikliği sonrası, ülkeye hakim olan siyasi gerilim havasının etkileri ABD’de hala devam ediyor.

13.12.2021-16:26 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-16:35)

Başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a karşı galip gelen Joe Biden’a koltuğunu olaylı bir şekilde devreden eski ABD Başkanı Donald Trump destekçileri ile ilgili olarak yepyeni bir iddia ortaya atıldı. ABD’nin ülke gündemi bu iddia ile adeta çalkalandı. ABD'de 6 Ocak tarihinde gerçekleşmiş olan kanlı Kongre baskınının yaratmış olduğu siyasi gerilim ABD’de tırmanarak devam ediyor. 

TRUMP’TA İŞİN İÇİNDE

Joe Biden'ın seçim galibiyetine karşı ayaklanan Donald Trump taraftarları, 6 Ocak tarihinde gerçekleştirdikleri Kongre baskınında 5 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. İsyana teşvik etmek ile suçlanan eski ABD Başkanı Donald Trump, suçlamalardan aklansa bile peş peşe gelen iddialar sebebi ile, olaya dahlinin olduğu söylentileri hala sürmekte.

30 MİLYON BIDEN'A KARŞI SİLAHLANMAYA HAZIR

Ülkede  Donald Trump taraftarlarının yaratmış oldukları gerilim devam ederken canlı yayında yaşanan anlar büyük ses getirdi. MSNBC kanalında yayınlanmış olan "Meet The Press" programına katılmış olan siyasi analist John Heilemann, yapmış olduğu açıklamalar ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.  Heilemann, büyük bir kitlenin ABD Başkanı Joe Biden'a karşı silahlanmak için hazır durumda  olduğunu söyledi. Sunucu Chuck Todd'un sorularına cevap veren Heilemann, Trump destekçilerinin bir şiddet hareketi için hazırlık içerisinde olduklarını ifade etti. Yaptığı konuşmada, ‘Joe Biden'ın gayri meşru olduğunu ve şiddetin onu ortadan kaldırmak ve Trump'ı eski konumuna getirmek için uygun bir araç olduğunu söyleyen yüzde 8, belki de yüzde 12'ye varan oranlar gösteren bir araştırma var dedi ve ekledi, ‘Bu, 20 ila 30 milyon insanı temsil ediyor. 20 ile 30 milyon insanın, Biden'a karşı silahlanmaya hazır olduğunu gösteriyor’ şeklinde ifade etti. Heilemann'ın bu sözleri, "ABD basınının panik havasını körüklediği" eleştirilerine de kapı açmış oldu.

O DÖNEM SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Ocak Kongre baskını ile alakalı daha önce de Trump'ın ekibinden isimler ifadeye çağrılmıştı. ABD Kongresi'ne 6 Ocak'ta düzenlenen saldırı ile ilgili soruşturma yürüten ABD’li Temcilsiler Meclisi'nin oluşturduğu komite, ilk defa eski başkan Donald Trump'ın ekibinden isimleri ifade vermek üzere çağırmıştı. Bu isimlerin arasında Mark Meadows ve Steve Bannon da bulunuyordu. Meadows, Donald Trump'ın özel kalem müdürüydü. Dönemin Özel Kalem Müdür Yardımcısı olan Dan Scavino da ifade vermek için çağırmıştı. Bannon da Donald Trump'ın danışmanıydı. Donald Trump'ın başkan olduğu dönemde Savunma Bakanlığında görev yapan Kash Patel de ifade vermek için çağrılan isimlerden birisi idi. İfadeye çağrılan isimlerden Patel dışındakiler o dönem gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakmışlardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal