Joe Biden Gelecek Seçimleri Kazanmak İçin Çin İle Anlaşma Yapmak Zorunda!

Global Times gazetesinin haberine göre seçim öncesi artan fiyatları düşürmek isteyen Joe Biden Çin ile anlaşma yapmak istiyor.

25.11.2021-15:14 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-15:58) Joe Biden Gelecek Seçimleri Kazanmak İçin Çin İle Anlaşma Yapmak Zorunda!

Son dakika gelen haberlere göre ABD Başkanı Joe Biden Çin'den petrol fiyatlarının düşürülmesi için destek alabilir. 

Pandemi nedeni ile zor günlerden geçen Amerika Birleşik Devletleri artan petrol fiyatları ve enflasyonu düşürmek için, Çin, Japonya, Hindistan, Güney Kore ve İngiltere ile petrol konusunda anlaşma yapmaya hazırlanıyor.

JOE BİDEN GELECEK SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

Dünyanın en önemli gazetelerinden biri olan Global Times gazetesinin paylaştığı habere göre Çin'li analistler yaklaşan seçiler öncesi Joe Biden'ın Çin ile anlaşarak petrol fiyatlarını düşürmek istediğini yazdı.

ABD ŞARTLARI KARŞILARSA ÇİN İLE ANLAŞMA YAPABİLİR

Konu ile ilgili yorumlarda bulunan uzmanlar Çin'in ABD'nin taleplerine hiçbir şey almadan uymacaklarını belirtirken, ABD'nin Çin'in ortaya koyduğu şartlara uymak zorunda olduğunun altını çizdi. Çin Dünya Ticaret Örgütü Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Huo Jianguo konu ile ilgili yaptığı açıklamada benzer sözler söyleyerek şu ifadelere yer verdi; “Bu, Çin ve ABD'nin birlikte çalışabileceği alanlardan biridir, zira dünya petrol fiyatlarındaki düşüş aynı zamanda büyük bir petrol ithalatçısı olarak Çin'in de işine yarayacak. İki ülke arasındaki ihtilaflar dikkate alınacak olursa Çin, ABD'ye yardım etmemeli, ancak Çin'in kendi ekonomik çıkarlarına mı yoksa iki ülke arasındaki anlaşmazlıklara mı öncelik vermesi gerektiğini tartışabiliriz.”

PETROL FİYATLARI SON AYLARDA YÜKSELİŞTE

Zamların asıl sebebinin pandemi nedeni ile artan üretim sıkıntısı olduğunun altını çizen yetkililer, ham petrol fiyatlarının artışından  piyasanın etkilemesinin normal olduğunu belirtti. New York Ticaret Borsası verilerine göre,  ham petrol fiyatları son 1 yılda 35 dolardan 84 dolar seviyesine yükseldi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ AZALDIKÇA FİYATLAR YÜKSELİYOR

Petrol İhracatçılar Teşkilatı (OPEC) koronavirüs nedeniyle hala petrol üretimini artırmıyor. Piyasaya yeni petrol girmemesi sonucunda ise fiyatlar yükseliyor. Koronavirüs dönemi süresinde gelişmiş ülkeler enerji ve petrol krizi sorunu ile karşı karşıya kalırken petrol sorununu en ciddi yaşayan ülkelerden birisi de Amerika Birleşik Devletleri oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Enformasyon İdaresinin  yaptığı açıklamaya göre yıl sonu Brent Ham petrolü varil başına 71,38 olacak. Küresel petrol stoklarının azalacağı tahminlerine dayanarak yapılan tahmin geçen ay 68,61 dolar olarak öngörülmüştü.

Amerika Birleşik Devletleri Enformasyon İdaresi ham petrolün fiyatını 2022 yılı için de artış yönlü revize etti. Geçen ayki raporda 66.04 olacağı düşünülen petrolün gelecek yıl 72 dolar seviyelerinde olması bekleniyor.

2021 yılında OPEC üye ülkelerinin petrol üretiminin 5 bin varil kadar azalarak 26 milyon varil civarında olacağını tahmin eden ABD, 2022 yılı üretiminin ise 28 milyon varile yükseleceğini düşünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal