Adalet Bakanlığı Açık Cezaevi İzinlerini Uzattı mı?

Bir süredir gündemde olan açık cezaevi Kovid-19 izinleriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. İzinlerin uzayıp uzamadığı merak konusu oldu.

25.11.2021-15:00 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-15:15) Adalet Bakanlığı Açık Cezaevi İzinlerini Uzattı mı?

Açık cezaevinde bulunan hükümlülerin kovid-19 izin süreleri Sağlık Bakanlığı’ndan gelen öneriyle tekrar düzenlendi. Meclisteki partilerin ortak kararıyla, açık cezaevinde bulunan hükümlülerin kovid-19 izinlerinin uzatılmasına karar verildi. İşte detaylar…

AÇIK CEZAEVİ KOVID-19 İZİNLERİ NE ZAMANA KADAR UZATILDI?

Açık cezaevinde bulunan hükümlülerin kovid-19 izinlerinin uzatılmasıyla ilgili madde değişikliğine gidildi. Adalet Bakanlığı tarafından “Her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 kez uzatılabilir” şeklindeki karar “her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 kez uzatılabilir” şekilde revize edildi. Böylece iznin 2 ay süre sınırında kalmak suretiyle 3 kez daha uzatılabileceği duyurulmuş oldu. 

Eski karara dayanarak 30 Kasım 2021 tarihinde cezaevine dönmesi beklenen hükümlülerin dönüşüne günler kala iznin uzatıldığı haberi geldi. Son düzenlemeye göre açık cezaevi hükümlülerinin yeni dönüş tarihi 31 Mayıs 2022 oldu. Sağlık Bakanlığı önerisi ve partilerin ortak kararıyla onaylanan düzenleme 5. Yargı Paketi’ni bulunduran İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi içerisinde yer aldı.


SİYASİLER YENİ DÜZENLEME HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Mecliste ortak olarak alınan karar üzerine kabul edilen yeni düzenleme hakkında siyasilerden de yorum geldi. Düzenleme hakkında bazı yorumlar şöyle;

MHP’den Erkan Akçay, salgının hala aktif olduğunu belirterek böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ve beklenilenin gerçekleştiğini ifade etti.

AK Parti’den Mahir Ünal, bu değişikliğin Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak görüşleri ve toplum talebinin neticesinde değerlendirilmeye alındığını söyledi. Ünal, yeni düzenlemenin doğru bir uygulama olacağı ve herkes tarafından olumlu karşılandığını da belirtti.

CHP’den Engin Özkoç, iznin 6 ay ileriye atılmasının doğru ve yerinde bir karar olduğunu belirtti.

İYİ PARTİ’den Müsavat Dervişoğlu ise yeni düzenlemenin talep edildiğini, bu sebeple üzerine düşünüldüğünü ve beklenti karşıladığını ifade etti. Kararın ortak olarak alınmasının da ayrıca mutluluk verici olduğunu söyledi.

KOVID-19 İZNİ HANGİ HÜKÜMLÜLER İÇİN GEÇERLİ?

Salgın sürecinden bu yana yönetimde yeni düzenlemeler oldu. Bunlardan biri açık cezaevi hükümlülerinin kovid-19 izniydi. Peki, sadece açık cezaevi hükümlüleri mi bu izin süresinden yararlanıyor. Öncesinde alınan karar ve yeni düzenleme açık cezaevi hükümlüleri, açık ceza infaz kurumlarına hak kazanan hükümlüler ve denetimli serbestlik uygulamasıyla cezalarını alan hükümlüler için geçerli. Bu şartlarda bulunan hükümlelerin salgın kaynaklı izinleri şu anki düzenlemeye göre 30 Mayıs 2022 tarihinde sonlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal