Donald Trump'tan Dikkat Çeken Biden ve Netanyahu İtirafı!

Donald Trump, başkanlık yaptığı dönemlerde sonsuz destek verdiği eski İsrail Başbakanı Netanyahu’ya, Biden’i ilk tebrik eden isim olması nedeniyle sert şekilde tepki gösterdi.

11.12.2021-11:07 - (Son Güncelleme: 11.12.2021-11:51) Donald Trump'tan Dikkat Çeken Biden ve Netanyahu İtirafı!

Trump, her türlü destek verdiği İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında, ‘Jest için İsrail’in Golan’daki egemenliğini tanıdım. Nisan 2019 seçimlerinden hemen önce yaptım. Ben olmasam seçimi kaybedecekti’ açıklamalarında bulundu. 

İsrail’in önemli gazetelerinden biri olan Yediot Aharonot, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Binyamin Netanyahu’ya kızgın olduğunu ve kendisiyle uzun süredir konuşmadığını söylemesi üzerine bu konuyu manşete taşıdı. 

İSRAİL ÇOKTAN YOK OLURDU

Yediot Aharonot gazetesinin yaptığı habere göre Trump, başkanlık yaptığı dönemde sınırsız destek verdiği eski İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, ABD başkanlığını kazanır kazanmaz Joe Biden’ı ilk tebrik eden kişi olmasının büyük bir hata olduğunu dile getirdi. Trump, ‘Kimse Netanyahu için benden daha fazlasını yapmadı’ sözünü ekleyerek kendisi olmasaydı İsrail’in çoktan yok olacağını ifade etti. 

Trump, başanlık yaptığı dönemlerde, eski dostu Netanyahu’ya jest yapmak için İsrail’in Golan’daki egemenliğini tanıdığını ancak onun kendisi yerine Biden’ı tercih ettiğini öne sürdü. 

GOLAN JESTİ

Trump, İsrailli gazeteci Barak Ravid ile yaptığı röportajda, ABD başkanı seçilen Biden’ı zaferinden dolayı tebrik ettiğinden beri eski İsrail Başbakanı Netanyahu ile aralarındaki iletişimin koptuğu dile getirdi. 

Başkanlığı zamanında Netanyahu’ya sonsuz destek verdiğini ve İsrail’in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma kararı aldığını ifade eden Trump, ‘Bu büyük bir olaydı. İnsanlar bunun inanılmaz bir hediye olduğunu söylüyor. Nisan 2019 seçimlerinden hemen önce yaptım ve bu da ona çok yardımcı oldu. Ben olmasam seçimi kaybedecekti’ şeklinde konuşarak eski dostuna yapmış olduğu jestleri açıkladı. 

ESKİ DOSTU İHANET ETTİ

Eski İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD başkanı seçilen Biden’ı zaferinden dolayı kutlamak için çektiği videoyu görünce çok sinirlendiğini ifade eden Trump, ‘Tartışmalı seçim sonucunda kazanan rakibimi tebrik eden ilk kişi, kendisi için her şeyi yaptığım Netanyahu’ydu. Sessiz kalabilirdi, korkunç bir hata yaptı’ açıklamalarında bulundu. 

Biden’ın kutlayan ilk kişilerden olan eski dostunun kendisine ihanet ettiğini söyleyen Trump, kendisi olmasaydı İsrail devletinin çoktan yok olacağını öne sürdü. 

JEST ÜSTÜNE JEST

Tump, ABD başkanlığı yaptığı dönemde, İsrail’e kendisinden başka hiçbir devlet başkanının yapmadığı jestleri yapmıştı. Buna örnek olarak, Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıyan eski ABD lideri, büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımış ve orada yaşayan Filistinlilere mal, yardımı da kesmişti. 

Bununla birlikte Trump, işgal edilen Filistin topraklarında inşa edilen Yahudi yerleşimlerini ‘yasal’ olarak kabul etmişti. Öte yandan, İsrail’in Batı Şeria’nın yüzde 30’undan fazlasının ilhakını içeren ‘Yüzyılın Anlaşması’ adını verdiği sözde barış planını yürürlüğe koymuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal