ABD Başkanı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Görüşmesi İle İlgili Yeni Açıklama

Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü meselelerden Afganistan'ın sorulmasına "Uzun görüşmelerimiz oldu. Toplantımızla ilgili iyi şeyler hissediyorum" yanıtını verdi.

15.06.2021-16:08 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-16:57)

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen gün gerçekleştirdiği görüşmesiyle ilgili "iyi şeyler hissettiğini" dile getirdi.

2 ülke lideri Brüksel'de bulunan NATO Zirvesi çerçevesinde bir araya gelmişti.

Joe Biden, AB-ABD Zirvesi için Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Birliği Konseyi'nde Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü.

''İYİ ŞEYLER HİSSEDİYORUM''

Zirveye giriş esnasında bir basın mensubunun "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dünkü görüşmenizde Türkiye'nin Afganistan'daki varlığı hakkında mutabakata vardınız mı? Bu konuyu görüştünüz mü?" sorusuna ABD Başkanı Biden, "Uzun görüşmelerimiz oldu. Toplantımız hakkında iyi şeyler hissediyorum" sözleriyle yanıt verdi.

Joe Biden, öteki soruları cevapsız bırakarak von der Leyen ve Michel ile görüşmeye başladı.

NATO'DAN AFGANİSTAN'A İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde masaya yatırılan meselelerden biri de Afganistan olmuştu. Zirvenin akabinde değerlendirmede bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Kabil Havaalanı’nın işlemeye devam etmesi için çabalıyoruz. Türkiye burada kilit rol oynuyor ancak henüz karar verilmedi” ifadelerini kullanmıştı.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal