Biden, NATO Zirvesinden Sonra Önemli Açıklamalarda Bulundu!

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Liderler Zirvesindeki temasları sonrasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

15.06.2021-00:28 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-00:28) Biden, NATO Zirvesinden Sonra Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Bugün gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi sonrasında ABD Başkanı Joe Biden önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1 saat 30 dakika görüşen Biden, görüşmenin çok iyi ilerlediğini kaydetti. 

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Liderler Zirvesindeki temasları sonrasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Yaptığı görüşmeler hakkında konuşan Biden sonrasında da gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın konuşmasından satırbaşları ise şu şekilde: 

"Güvenililr telekominikasyon hizmeti sağlayıcıları hepsi Pasifik bölgesinde belli sorunlar yaşamakta bizler yeni siber savunma politikamızı ortaya koyacağız."

"İklim Eylem Planımız da var. Nato tesisleri tabii ki tehditlere karşı caydırıcılığı en yüksek noktaya çıkacak. Ama kendimizi iklim konusunda adapte edecek."

"Demokrasi çağımızın sıkıntılarına karşı tek çözümdür. Bizler siyasi amaçlar doğrultusunda popülizme yönelip yozlaşıyorsa bizler ona karşı mücadele edeceğiz.

"Yargının bağımsızlığı ve basın özgürlüğü bizim en önemli unsurlarımız. Gündemimizde bunlar var."

"Biz bugün bu sıkıntılarla karşı karşıya kalalımkalmayalım 25 yıl sonra dünya farklı bir dünya olacak. Dünyada otokrasinin yükseldiğini görüyoruz bunlara müsade etmemeliyiz."

Biden, konuşması sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 

‘BAŞKAN PUTİN İŞ BİRİLİĞİ YAPABİLECEĞİMİZ ALANLAR VAR’

Biden’ın Putin ile yapacağı görüşme hakkında yönlendirilen soruya, ‘O dönemler bitti. Ben bu işi uzun zamandır yapıyorum. Yapacağımız en son şey nasıl bir taktik izleyeceğimi basın önünde anlatmak olur. Ama şunu açık şekilde söyleyeyim, Başkan Putin iş biriliği yapabileceğimiz alanlar var. Eğer işbirliği yapmamayı seçerse geçmişte de olduğu gibi. Biz de buna yanıt vereceğiz. Ayni yanıt vereceğiz. Kırmızı çizgilerimizi açık bir şekilde ortaya koyacağız. Kendisi sert bir kişilik ve onların da söylediği gibi burada esasında neleri tartışacağımızı önceden anlatmayacağım ama görüşmeler bittikten sonra anlatacağım’ şeklinde yanıt verdi. 

‘LİDERLERİN BÜYÜK BİR KISMI PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİM İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER’

Putin ile görüşeceği için gergin olup olamadığı yönündeki soruya, ‘Esasında bugün görüştüğüm liderlerin büyük bir kısmı Putin ile görüşeceğim için teşekkür ettiler. Hepsi bu görüşmeden dolayı memnuniyetlerini ortaya koydu. Ben onlarla görüşmelerimde açık bir biçimde önemli noktaları anlamaya çalıştım. Ben basını bu noktada eleştirmiyorum ama Biden Putin ile erken görüşüyor neden diye eleştiriyor. Bütün liderler bunu yapıyor olmamdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Eğer Navalnıy ölürse, Rusya'nın insan haklarına saygısının olmadığını anlatacaktır. Dünyanın geri kalanıyla ilişkileri zora girer’ şeklinde yanıt verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal