A Milli Takım Uluslar Ligi’nde İlk Sınavına Rusya Karşısında Çıkıyor!

A Milli Futbol Takımımız, UEFA'nın milli takım bazındaki yeni organizasyonu UEFA Uluslar Ligi'ndeki ilk karşılaşmasında yarın Rusya’yı konuk edecek.

06.09.2018-13:29 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-13:25) A Milli Takım Uluslar Ligi’nde İlk Sınavına Rusya Karşısında Çıkıyor!

UEFA Uluslar Ligi’nde B Ligi 2. Grup’ta yer alan A Milli Futbol Takımımız, ilk karşılaşmasına yarın Trabzon’da Rusya karşısında çıkıyor.

Medical Park Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak mücadeleyi Portekizli hakem Artur Dias yönetecek.

Millilerde, sakatlıkları sebebiyle aday kadrodan çıkarılan Gökhan Gönül ve Abdülkadir Ömür ile tedavisi devam eden Ömer Bayram, Rusya’ya karşı forma giyemeyecek.

Milli takım, haziran ayında Rusya ile deplasmanda oynadığı hazırlık karşılaşmasından 1-1 eşitlikle ayrılmıştı.

Ay yıldızlı ekip, 10 Eylül Pazartesi günü ise gruptaki ikinci karşılaşmasında deplasmanda İsveç ile kozlarını paylaşacak.

STATÜ

A ve B Liglerinde yer alan 12'şer ülke, 3’erli 4 grupta mücadele edecek. C Ligi'nde ise bir grupta 3, diğer 3 grupta 4’er ülke milli takımı boy gösterecek. D Ligi'nde ise 4 grupta 4’er ülke mücadele edecek. Liglerinde aynı grupta bulunan ekipler, birbirleriyle deplasmanda ve sahasında olmak üzere karşılaşmaya çıkacak.

B, C ve D Liglerinde gruplarını ilk sırada bitiren takımlar, sonraki organizasyonda bir üst lige yükselecek. A, B ve C Liglerinde gruplarını son basamakta tamamlayan takımlar ise bir alt lige düşecek.

A Ligi'ndeki 12 takım arasında gruplarında ilk sırayı elde edenler, UEFA Uluslar Ligi'nin şampiyonunu belirlemek adına 5-9 Haziran 2019'daki dörtlü finalde kozlarını paylaşacak.

UEFA Uluslar Ligi'ndeki A, B, C ve D Liglerinde gruplarında lider olan ekipler, kendi aralarında dörtlü finalde (yarı final, üçüncülük ve final) karşılaşacak. Liderler, EURO 2020'ye elemeler sonucunda katılım hakkı elde etmişse, söz konusu ligdeki gruplarda o takımların ardından en yüksek puana sahip ekipler, dörtlü finalde mücadele edecek. 2020 yılının mart ayında düzenlenecek dörtlü finalleri kazanan 4 ekip, EURO 2020'de mücadele etme hakkı kazanacak.

ADAY KADRO

Teknik direktör Mircea Lucescu’nun belirlediği A Milli Takım aday kadrosunda bulunan futbolcular şu şekilde:

Kaleci: Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Serkan Kırıntılı (Atiker Konyaspor), Sinan Bolat (Royal Antwerp)

Defans: Çağlar Söyüncü (Leicester City), Ertuğrul Ersoy (Bursaspor), Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Mehmet Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür (Rapid Wien), Ömer Bayram, Serdar Aziz (Galatasaray)

Orta saha: Cengiz Ünder (Roma), Emre Akbaba (Galatasaray), Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Tarkan Serbest (Kasımpaşa), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Serdar Gürler (Huesca), Yunus Mallı (Wolfsburg), Yusuf Yazıcı (Trabzonspor)

Forvet: Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Real Valladolid)

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal