790 yıllık Çardak Kervansarayı Ziyaretçilerini Bekliyor

790 yıllık Çardak Kervansarayı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildi. Selçuklu sultan hanlarının mimarisini taşıyan kervansaray turizme kazandırılacak.

20.07.2020-10:28 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-10:26) 790 yıllık Çardak Kervansarayı Ziyaretçilerini Bekliyor

Denizli’nin Çardak ilçesindeki 790 yıllık Çardak Kervansarayı restore edildi. Restorasyon Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Anadolu Selçuklularının Denizli'de bilinen ilk valisi Honaz vilayeti valisi Esedüddin Ayaz tarafından 1230 yılında yaptırılan kervansaray, eski ihtişamına kavuştu.

790 yıllık tarihi bir geçmişe sahip Selçuklu sultan hanlarının mimarisini taşıyan kervansaray turizme kazandırılacak.

Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, “Çardak Kervansarayımız 1230 yılında Selçukluların tipik mimarisini yansıtan bir hanımız. 2017 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğüyle birlikte restorasyon gerçekleştirildi. Allah bugünleri görmeyi nasip etti ve tamamlandı. Bundan sonraki aşamamız, hanımızı eski muhteşemliğinde turizme kazandırmak. Bu amaçla da Kültür ve Turizm Bakanlığımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

 “Bunun yanında burayı tur operatörleriyle halı kilim pazarlama, halı üretim tesisleri olarak turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor, başvurularımızı yaptık, inşallah en kısa sürede önümüzdeki sezon ziyaretçi kabulüne başlarız” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal