5 milyonluk soruyu doğru bildi: Kim Milyoner Olmak İster Berk Göktaş kimdir?

Ekranların reyting rekortmeni yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster’de 5 milyon TL’lik büyük ödülü kazanan yarışmacı Berk Göktaş’ın hayatı merak konusu oldu. Berk Göktaş mesleği, Berk Göktaş yaşı gibi detaylar araştırılıyor. Peki Kim Milyoner Olmak İster Berk Göktaş kimdir? İşte Berk Göktaş hayatı ve biyografisi…

25.03.2024-17:10 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-17:10)

ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster programında tarihi bir an yaşandı. Yarışmada 12 soruyu birden doğru bilerek büyük ödül olan 5 milyon TL’yi kazanmak için son bir soru daha yanıtlayan Berk Göktaş, soruyu doğru bilerek ödülü almaya hak kazandı. 5 milyon TL’yi kazanan ilk isim olmayı başaran Berk Göktaş’ın hayatı ve diğer detayları arama motorlarından araştırılıyor.

Kim Milyoner Olmak İster Berk Göktaş kimdir?

19 yaşındaki Berk Göktaş, Türkiye genelinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) gösterdiği olağanüstü başarıyla dikkatleri üzerine çekti. Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan Göktaş, sınavda elde ettiği 71. sıra ile öne çıktı. 

Aynı zamanda fizik ve uzay alanlarına olan ilgisiyle de bilinen genç yetenek, son olarak "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasına katılarak başarı serüvenine bir yenisini ekledi. İstanbul'dan yarışmaya katılan Göktaş, 1 milyon TL değerindeki soruyu doğru cevaplayarak 5 milyonluk soruyu açma hakkını kazandı.

5 milyonluk soruyu doğru bildi: Kim Milyoner Olmak İster Berk Göktaş kimdir?

5 milyonluk soru, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) birinci dönem milletvekillerinden birinin ilini doğru eşleştirmeyi gerektiriyordu. Ancak Berk Göktaş, zekası ve genel kültürüyle bu zorlu soruyu da doğru cevaplayarak büyük bir başarı elde etti. Göktaş'ın bu başarısı, gençlerin potansiyelini ve ülkenin yeteneklerini ortaya çıkarma konusundaki önemli bir örneği temsil ediyor. Üstelik Göktaş'ın, yurt dışında yüksek lisans yapma isteği de akademik hırslarının ve başarı arzusunun bir göstergesi olarak görülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal