23 Nisan Resmi Tatil Mi?

Her yıl birbirinden çeşitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan bu yıl Koronavirüs salgını gölgesinde kutlanmış olacak. Peki 23 Nisan resmî tatil mi olacak? 23 Nisan tatil mi?

20.04.2021-16:52 - (Son Güncelleme: 20.04.2021-16:52) 23 Nisan Resmi Tatil Mi?

23 Nisan tarihinin gelmesiyle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatil mi olacak sorusu öğrenciler ve vatandaşlar arasında merak edilip araştırılıp sorgulanıyor. Her sene birbirinden renkli etkinliklerle birlikte büyük bir coşku ile kutlanan 23 Nisan kutlaması bu yıl Koronavirüs salgını gölgesinde yaşanacak.

23 NİSAN TATİL Mİ?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı normal zamanlar içerisinde resmi tatil olarak kabul edilmiş ve ilan edilmiştir. Cuma günü okulların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları da resmi tatil uygulayacak. Çalışmaya devam edecek olan özel kurumlar ise çalışanlarına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için fazla mesai ücreti ödemek zorunda kalacak. 22 Nisan tarihi ise resmi tatil olarak ilan edilmedi.

23 NİSAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLUR MU?

Henüz sokağa çıkma yasağı hakkında herhangi bir resmi açıklamada bulunulmadı ancak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan günü sokağa çıkma yasağının uygulanması bekleniyor. Sokağa çıkma yasağının uygulanması durumunda kesintisiz olarak Cuma, Cumartesi ve Pazar günü olması sokağa çıkış kısıtlaması olabileceği bekleniyor.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İLAN EDİLİŞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu mutlu günde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bütün Dünya çocukları beraber kutlarlar. 

23 Nisan bayramı, dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu özel bayram şenliklerine daha önceki yıllarda birçok yabancı ulusların çocukları da katılım göstermiştir.

Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, derslerini dinler, sorular sorardı. “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir.” ifadesini kullanan Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini de başlattı. 

23 Nisan’da yönetim birimleri seçimle gelen kurullar bir süre çocuklara bırakılır. Bu güzel gelenek de her yıl yinelenirdi. Her 23 Nisan’da bütün Türkiye bir bayram alanı olur. Çocuklar törenlerde konuşmalar yaparlar, şiirler okurlardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal