2022 Eriğin kilosu ne kadar, kaç TL? İşte erik fiyatları!

Bahar mevsimi denildiğinde ilk akla gelenler arasında erik yer almaktadır. Çok sevilerek tüketilen erik'in bu seneki fiyatı merak konusu oldu. Eriğin kilosu ne kadar, kaç TL? İşte erik fiyatları sayfamızda yer almaktadır.

18.04.2022-20:28 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-20:28) 2022 Eriğin kilosu ne kadar, kaç TL? İşte erik fiyatları!

Bahar mevsiminin habercisi olan Erik'e bu senede ülkece kavuşmaya başladık. İlk hasılatın çıkmasıyla tüm vatandaşların aklına ilk olarak ne kadar tutara satılacağı geldi. İlk çıktığı zaman çok uçuk fiyatlardan satılan erik, zaman geçtikçe ve ağaçlardan hasat toplandıkça fiyatı düşmeye başlıyor.

Eriğin kilosu ne kadar, kaç TL?

 Eriğin kilosu ne kadar, kaç TL? 

Geçen ay Necla Celeb'e ait olan 1,5 dönümlük serada ilk erik hasadı yapıldı. Can erik diye geçen Eriğin kilosuna 600 TL  fiyat biçildi. 100 gramlık şekilde büyük şehirlerde vatandaşlar için satışa sundular. Silifke ve Mut ilçelerinde üretilen eriklerin hasatlarına da 10 gün önceden başlandı. 

Eriğin ilk çıkış tarihinin üstünden neredeyse 1 ay kadar geçti. Satışa ilk sunulduğunda kilo fiyatı 600 olan erik, şimdilerde ise üretimin çoğalmasıyla 90 tl ye düşmüş oldu. 

 

Keban Mahallesi'nde erik üreticisi olan, çiftçi Faruk Doğan fiyatlardan ve rekoltesinden memnun olduğunu söyledi. Doğan, Yurt içi pazarlarında çok iyi fiyata gidiyor. Bu yıl kış ayları şartları zorluydu. Eriklerimizi açıktan 15-20 gün önce çıkarttık. Bu yıl eriğin rekoltesinden de çok memnunuz, 20 gün sonra açıkta erikler toplanmaya başlayınca,erik fiyatları 15-20 liralara kadar düşecek dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal