2021 Yılında Google’da En Çok Ne Aratıldı?

Yılın sonuna gelmişken Google arama istatistiklerini açıkladı. En çok hangi kelimelerin arama çubuğunda yer aldığı belli oldu. Peki, listede neler var? Sizler için derledik.

08.12.2021-17:32 - (Son Güncelleme: 08.12.2021-17:50) 2021 Yılında Google’da En Çok Ne Aratıldı?

2021 yılının sonuna geldik ve yıl boyunca nelerin gündemde olduğu belirlendi. Google’da en çok aratılanlar listesi açıklandı. Herkesin bu konuda birçok tahmini var. Peki, Google’da en çok neler aratıldı? Listede hangi aramalar var? İşte detaylar…

KORONAVİRÜS YİNE BAŞI ÇEKENLERDEN

Pandemiyle birlikte dünyada en çok aratılan konulardan biri koronavirüs. İnsanlar; koronavirüsün kendi ülkelerinde ne durumda olduğunu, dünyada nasıl gelişmeler yaşandığını ve aşı konusunda ilerleyişi merak ediyor. Ancak koronavirüs araması 2020 yılı kadar yoğun değil. Bu da dünyada yayılan paniğin etkisinin azaldığını gösteriyor.

Listeyi kasıp kavuranlar arasında tabii ki kripto para geliyor. Kripto para piyasası, coinler, dijital arsalar ve eşyalar yılın her günü yoğun bir şekilde aratılan bir konu oldu. Ethereumun durumu her saat başında kontrol edildi.


YILIN HABERİ BELLİ OLDU

Taliban yönetiminin ele geçirdiği Afganistan bu sene en çok merak edilen haber oldu. Tüm dünyada Afganistan’ın durumu aratıldı. Afganistan’dan kaçmak isteyen insanların videoları izlenme rekorları kırdı. Yıl boyu gündemde kalmamasına rağmen yılın en çok konuşulan ve aratılan haberi Taliban ve Afganistan çekişmeleri oldu.

Magazin gündeminde yılın haberleri arasında Kim Kardashian ve Pete Davidson aşkı var. Çocuğunun babası Kanye West ile boşanma aşamasında olan Kim Kardashian komedyen Pete Davidson ile yeni bir aşka yelken açtı. Bu da gündeme oturan haberlerden biri oldu. Bununla birlikte magazinde Alec Baldwin’in çekim sırasında görüntü yönetmenini öldürmesi de en çok aratılan haberlerden biri.

Sinemada da Marvel filmleri yine başı çekiyor. Tabii ki Squid Game en çok aratılan film oldu. Sosyal medyada müthiş bir hızla ve güçle yayılan Squid Game akımları, dizinin Google aramalarında öne çıkmasına da destek oldu. Squid Game ardından yılın dikkat çeken dizisi Bridgerton da aramalarda ikinci sıraya yerleşti.

TÜRKİYE GOOGLE’DA EN ÇOK NE ARADI?

Google, dünyada en çok aratılanları açıklarken aynı zamanda verileri ülkeler bazında da duyurdu. Türkiye’de neler aratıldığı merak konusu oldu.

Türkiye’de ilk üçte tıpkı dünyada olduğu gibi Squid Game var. Ayrıca veliler ve öğrencilerin en uğrak yeri EBA girişi de ilk üçte yer alıyor. İlk üçün son ismi Mesut Özil. Başarılı futbolcu ülkede en çok aratılan isim oldu. 

Squid Game ile birlikte Türk yapımı dizilerin en çok aratılanları Sadakatsiz, Aşk Mantık İntikam, Masumiyet ve Yargı oldu. Başka bir deyişle bu yılın reyting rekortmeni dizileri haliyle en çok aratılanlar arasında yer aldı.

Türkiye’de en çok aratılan isimler arasında Mesut Özil, bu yılın gündemdeki yıldızı Ebrar Karakurt, bu sene kaybettiğimiz oyuncu Rasim Öztekin, yazar Doğan Cüceloğlu ve şair Sezai Karakoç var.

Koronavirüs Türkiye’de de liste başlarında yer alıyor. Özellikle HES kodu hakkında sorgulamalar listenin başını çekiyor. Ayrıca pandemiye bağlı olarak okullar ne zaman açılacak, aşı randevusu gibi aramalar da başlarda yer alıyor.

2022 Google arama konularının ne olacağı şimdiden merak konusu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal