Google Dünyanın En Uzun Kablo Bağlantısını Yapacak

Google, özel tasarladığı yeni Firmina denizaltı kablosunu kıtalararası uzatarak, Kuzey’den Güney Amerika'ya kadar internet hizmeti sunacak.

10.06.2021-09:49 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-10:11) Google Dünyanın En Uzun Kablo Bağlantısını Yapacak

Uzun mesafeli bağlantılar için tercih edilen en popüler çözümlerden birisi denizaltı kabloları, fakat bu yöntem biraz maliyetli; hele ki bu menzil iki kıta arasındaysa...

Google, internet trafiğini güvenli bir şekilde karşı tarafa 12 fiber kablo çiftiyle iletebileceği Firmina denizaltı kablosuyla Kuzey ve Güney Amerika'yı birbirine bağlayacak. Bağlantı kullanıcıların YouTube, Gmail ve arama motoru gibi çeşitli Google ürünlerine hızla erişmesine olanak tanıyacak.

Google, özel olarak geliştirdiği Firmina kablosunu uzatmayı başarırsa, kablonun bir ucundaki tek bir güç kaynağından çalışan dünyanın en uzun kablosu unvanını elde etmiş olacak.

google internet kablosu

KUZEY VE GÜNEY AMERİKAYI BAĞLAYACAK

Bağlantı, Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu kıyısından başlayıp Arjantin’in Las Toninas şehrine kadar uzanacak. Ayrıca, Firmina denizaltı kablosu sistemi Brezilya’nın Praia Grande ve Uruguay’ın Punta del Este şehirlerinde iki istasyona sahip olacak. Projenin ilerleme aşamalarına bağlı olacak şekilde istasyon sayısının 5’e çıkma ihtimali bulunuyor.

2022 yılının yaz aylarında başlayacak olan ana hat döşeme işlemleri her şeyin plana uygun gittiği plan süresine göre, 2023’ün sonunda hizmete hazır olacak.

Google Cloud‘un küresel ağ iletişimi başkan yardımcısı Bikash Koley konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Koley, kabloyu güvenilir bağlantının her zamankinden daha önemli olduğu bir zamanda geliştirdiklerini belirtti.

Firmina’nın en büyük başarısı ise tek bir uçtan sağlanan güçle çalışması. Koley, kablonun önceki kablolara kıyasla yüzde 20 daha fazla voltajla çalışacağını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal