2021 AKS Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı'nın ne zaman yapılacağı merak edildi. Sınava girecek olan öğretmenler, sınavın ne zaman yapılacağını ve sınavın detaylarını araştırıyor. Peki 2021 AKS ne zaman yapılacak?

24.02.2021-11:23 - (Son Güncelleme: 24.02.2021-11:23) 2021 AKS Ne Zaman Yapılacak?

Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin asil öğretmenliğe geçişi için yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı'nın ne zaman yapılacağı en çok araştırılan konulardan biri oldu. Sınava girmek isteyen aday öğretmenler, sınav hakkındaki detayları da araştırmaya başladı.

Özellikle sınavın nasıl değerlendirileceği soruluyor. Peki AKS 2021 ne zaman? 2021 AKS değerlendirmesi nasıl yapılacak? 2021 AKS'ye kimler başvuru yapabilir? İşte merak edilen bu soruların cevapları...

2021 AKS DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILIR?

Adaylık Kaldırma Sınavı 2021'in ne zaman yapılacağı hakkında henüz MEB'den bir açıklama gelemedi. Ancak geçen sene yapılan AKS'de sınav puanı 100 üzerinden 60 olan adaylar, başarılı olarak kabul edildi. Bununla birlikte adayların kağıtları şu kurallar çerçevesinde değerlendirilmektedir:

a. Adayın cevap kâğıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

b. Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden yapılacaktır.

c. Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

ç. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

d. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

e. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal