2019 Kuala Lumpur Zirvesi İçin Türkiye İle Beraber 4 Ülke Öncülük Edecek

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Türkiye’nin de dahil olduğu 2019 Kuala Lumpur Zirvesi'nde 5 ülkenin öncü rol oynayacağını belirtti.

22.11.2019-10:26 - (Son Güncelleme: 22.11.2019-10:23)

Başkent Kuala Lumpur'da 18-21 Aralık'ta düzenlenecek zirvenin tanıtımını yapan Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, zirvenin içeriği ve katılımcı ülkelere dair bilgiler verdi.

Mahathir, Müslüman dünyasının sorunlarına işaret etmek ve çözüm aramak üzere düzenlenecek zirveyi küçük bir başlangıç olarak niteledi ve "Müslümanların bu inisiyatifi desteklemesini istiyoruz. Ümit ederim ki dünyaya bir mesaj verebiliriz." dedi.

"Milli Egemenliğe Erişimde Kalkınmanın Rolü" temasıyla gerçekleştirilecek zirveye Mahathir, İslam ülkelerinden toplam 450 lider, düşünür ve entelektüelin zirveye katılım sağlayacağı belirtildi.

Mahathir, Malezya ile ortak kaygıları ve sorunları olan ülkelerden Türkiye, Pakistan, Katar ve Endonezya'nın zirvenin çekirdek kadrosunu oluşturulacağına dikkat çekerken, "Sorunlarımızı müzakere edip çözüm üretebilmek için az sayıda ülkeden isimlerle başlamak istedik. Bu yüzden 5 ülke seçtik." şeklinde konuştu.

Bu zirvenin İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası kuruluşlara alternatif olmadığını vurgulayan Mahathir, "Söz konusu zirve küçük bir inisiyatif. İslam İşbirliği Teşkilatı çok büyük bir organizasyon. İlerleyen zamanlarda teşkilat üyesi diğer ülkeleri de zirvelere katabiliriz." diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal