20 Yaşını Geçmiş Her Kadın Bu Kansere Dikkat Etmeli

Meme kanseri kadınlarda oldukça fazla görülen bir kanserdir. Bu kanser hakkında toplumda yanlış bilgilerin varlığı insanların bilinçsiz hareket etmesine sebep oluyor. Geç tanı, tedavi sürecini zorlaştırıyor. Peki meme kanserinde karşı nasıl önlemler alabiliriz? Detaylar haberimizde...

19.06.2020-08:53 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-08:54) 20 Yaşını Geçmiş Her Kadın Bu Kansere Dikkat Etmeli

Ülkemizde her 8 kadından 1'nin meme kanseri görülmektedir. Bu kanserin erken teşhis edilmesi kanserden kurtulmak açısından oldukça önemlidir. Erken tanı için de doğru doktor muayenesinin ve bilinçli olunmak gerekmektedir.

ERKEN TANI HAYAT KURTARIYOR

Meme kanserinin erken tanı da tedavisinin daha kolay olacağını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Pabuçcu, halk arasında meme kanseri ile ilgili çok fazla yanlış bilginin olduğunu belirtti. Toplumda bulunan yanlış bilgilerin özellikle giderilmesi gerektiğini söyledi. Bu yanlış bilgiler tedavi sürecine geç kalınabileceğini de ifade etti.

Pabuçcu,"Meme kanserini erken zamanda teşhis etmek için belirtilerini doğru şekilde bilmek gerekiyor. Meme dokusunda meydana gelen değişiklikler, memenin şeklinde, büyüklüğünde yeni oluşan farklılıklar, meme ucundaki değişimler ve en önemlisi memede yumru oluşumunun takip edilmesi gerekiyor. Belli bir yaştan sonra her kadın, kendi kendine bilinçli bir muayene yapmalı ve olası belirtilerde vakit kaybetmeden doktoruna başvurmalıdır. Memede oluşan her kitle meme kanseri olacak diye bir şey yok. Ancak olası bir riske karşı mutlaka doktor muayenesi şarttır çünkü son yıllarda da görüyoruz ki meme kanserinde erken tanı sayesinde kurtulan hayatların oldukça yüksek bir oranı var." açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal