Kendi Kendine Meme Kanseri Muayenesi Nasıl Yapılır?

Meme kanseri, meme dokusunun herhangi bir yerinde meydana gelen ve gelişen bir kanser türüdür. Meme kanserinin en belirgin sebeplerinden biri olarak genetik farklılıklar etken gösterilmektedir. Peki meme kanseri olmamak için önlem alınabilir mi? Kendi kendine elle muayene nasıl yapılır?

23.05.2019-15:36 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-13:54)

 

Araştırma sonuçlarına göre dünyada her 8 kadından 1′nin meme kanseri olma riski bulunmaktadır. Meme kanserinin tedavisinin daha kolay hale gelebilmesi için erken teşhis meme kanserine neler neden olmakta belirtilerinin neler olduğunu bilmemiz gerekmektedir.

MEME KANSERİNİN ÖNÜNE GELEBİLİR Mİ?  

Meme kanserinin kimi etkenleri birey tarafından kontrol edilerek korunabilmektedir. Genel sağlık düzeninizi kontrol etmeniz amacı ile dengeli ve düzenli beslenmek kilonuzu sabit tutma zayıflama sigaradan uzak durma, alkolden sakınma ve düzenli egzersiz yapma ile meme kanseri riskinizi azaltabilirsiniz.

KENDİ KENDİNE ELLE MUAYENE NASIL YAPILIR?    

Belden yukarısı çıplak  şekilde aynanın karşısına geçin iki kolunuzu aşağı sarkıtarak iki kolunuzu yukarı kaldırarak iki kolunuzu belinize bastırarak bir kitle görünüp görünmediğini gözlemleyin.

Elle yapılacak muayenede ise parmaklarınızı kullanın. Düz bir yatağa yatın. Hangi memenin kontrolünü yapacaksanız o taraftaki kolu ensenizin altına yerleştirin. Ardından parmaklarınız ile memenizin alt kısımlarına bastırın. Bir kitle hissedip hissetmediğinizi gözlemleyerek muayeneyi bitirin.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal