2-3 Nisan 2022 AÖF bahar dönemi sınav sonuçları açıklandı mı? 11 Nisan AÖF sonuç sorgulama ekranı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) bahar dönemi sınavları tamamlandı. Sınava giren öğrenciler sınavın ardından sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. Binlerce AÖF öğrencisi, 2022 Bahar dönemi sınav sonuçları açıklandı mı? Sorusuna yanıt arıyor.

11.04.2022-11:40 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-11:40) 2-3 Nisan 2022 AÖF bahar dönemi sınav sonuçları açıklandı mı? 11 Nisan AÖF sonuç sorgulama ekranı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 2-3 Nisan 2022 tarihlerinde bahar dönemi sınavlarını gerçekleştirdi. Sınava giren öğrenciler, sınavın ardından sonuçların açıklanması için beklemeye başladı. Öğrenciler sıklıkla yanıt aradıkları, AÖF bahar dönemi sınav sonuçları açıklandı mı? Sorusunu gündeme getirdi. AÖF bahar dönemi sınav sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen tüm cevaplar.

2-3 Nisan tarihlerinde, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi ara sınavlarını gerçekleştirdi. Sınavların ardından öğrenciler, sonuçların açıklanmasına gözlerini çevirdi. Türkiye’nin genelinde ve KKTC’de binlerce öğrenci AÖF bahar dönemi vize sınavlarına katılım sağladı. Daha önceki yıllarda yapılan sınavlar dikkate alındığında, sınavların sonuçlarının 15 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Anadolu Üniversitesi yayınladı takvim ile sınav tarihlerini öğrencilere duyurdu. Ardından 2-3 Nisan tarihleri arasında bahar dönemi ara sınavları gerçekleştirildi. Sınavın ardından öğrenciler sonuçların açıklanmasına gözlerini çevirse de henüz sonuçlar öğrencilerle paylaşılmadı. Konuyla alakalı resmi bir açıklama da yapılmazken, öğrencilerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Sınavlarla alakalı geçen yıllar dikkate alındığında sonuçların 15 gün içinde öğrencilerle paylaşılması planlanıyor. Sınavların üzerinden geçen süre göz önüne alındığında, sınav sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması muhtemel görünüyor.

AÖF

AÖF ders seçim kuralları

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde öğrencilerin ilk yıldaki dersleri fakülte tarafından yapılır. Seçilen dersler 30 krediyi geçmeyecek şekilde belirlenir. Öğrenciler, fakülte tarafından kendilerine seçilen derslere ekleme ve çıkarma yapabilir. Ayrıca öğrenciler, 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan da ders seçimi yapabilir. Bu durum ilk yıl için istisnadır.

Lisan eğitimi alan öğrenciler birinci yarıyılın tüm derslerinde başarılı olmalıdır. Aksi takdirde bu öğrenciler 5. Ve 7. Yarıyıl derslerini alamaz. Öğrenciler ikinci yarıyıl derslerinin hepsinde başarılı olmak durumundadır. Aksi takdirde bu öğrenciler, 6. Ve 8. Yarıyıl derslerini alamaz.

Üçüncü yarıyılda bütün derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 7. Yarıyıldan ders alamaz. Dördüncü yarıyılda bütün derslerinde başarı sağlayamayan öğrenciler, 8. Yarıyıl derslerini alamaz.

AÖF sınav takvimine göre; AÖF bahar dönemi ara sınavları 2 ve 3 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak. AÖF bahar dönemi dönem sonu sınavları 21-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak. AÖF yaz okulu sınavları ise 13 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal