ÖSYM yatay geçiş ne zaman yapılır, hangi dönemlerde? ÖSYM yatay geçiş şartları 2022

Son zamanlar da öğrenciler internette arayış içerisine başlamış durumda.Bu aramalar içerisinde,ÖSYM yatay geçiş ne zaman yapılır,yatay geçiş şartları nelerdir?sorularıda bulunmakta.İşte tüm öğrencilerin merak ettiği ÖSYM konularına sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

11.04.2022-01:39 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-01:39) ÖSYM yatay geçiş ne zaman yapılır, hangi dönemlerde? ÖSYM yatay geçiş şartları 2022

İnternet'te yatay geçiş hakkında bir çok sorular aranmaktadır.Bilmeyenler için yatay geçiş ÖSYM'nin yaptığı Yükseköğretim Kurumları sınavı sonucunda bir üniversitedeki tercih programına yerleşen öğrencinin,eğitim aldığı üniversiteden memnun olmadıkları zamanlarda,eğitimlerini başka bir üniversitede devam ettirmek için yaptıkları bir uygulamadır.

YATAY GEÇİŞ

Yatay geçiş yapmayı düşünen öğrenciler 1.dönemin sonundan itibaren bu işlemi yapabilirler.Bazen farklı üniversiteler ise 1.dönem arasında geçişleri kabul etmeyip,yıl sonunda yatay geçiş yapmalarına izin verme yapabiliyorlar.1.yılda son seneye kadar geçiş sağlayabilirsiniz ancak son senenizde değişiklik yapamazsınız.

Yatay geçiş nedir?

Yatay geçiş okuduğu üniversiten memnun kalmayıp,farklı bir üniversitede öğretim yıllarına devam ettirmeyi kolaylaştıran bir sistemdir.Dilerse kendi bölümüne ,dilerse'de farklı bölüm okuyabilir.Belirli şartları getirdikten sonra dileyen tüm öğrenciler bu haktan yararlanabilir.Yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin not ortalaması,ÖSYM puanı gibi önemli şartları vardır.Belirtilen özelliklerde olan tüm öğrenciler hangi sınıfta olurlarsa olsun,yatay geçiş yapabileceklerdir.

Yatay geçiş nasıl yapılır?

Yatay geçiş YÖK kurallarına göre yapılmaktadır.YÖK tarafından düzenlenmiş olan yasal kurallar kapsamında öğrenciler,farklı üniversitedeki bölümlerin eşdeğerleri ile yatay başvurusunda bulunabilir.

Yükseköğretim kurumlarının yatay geçiş kontejyanları ile başvuru ve değerlendirme takvimi,her yıl YÖK internet sayfasında düzenli olarak paylaşılır.Yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin bitirmiş olduğu dönemlere ait not ortalaması en az 100 üzerinden 60 olmalıdır.Not ortalamasında puan şartını yapamayan,ama merkezi yerleştirme puanı geçiş yapmak istediği yerdeki taban puanına eşitse veya yüksek ise yatay geçişlerinde sakınca gözükmemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal