136 Bin Firmanın KOSGEB Taksitleri 3 Ay Ertelendi

KOSGEB'in kredi destek programından yararlanan ve bankalara ödemeleri süren 136 bin KOBİ'nin, nisan, mayıs ve haziran aylarındaki kredi taksitleri 3 ay askıya alındı.

07.04.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-14:03) 136 Bin Firmanın KOSGEB Taksitleri 3 Ay Ertelendi
KOSGEB'in kredi destek programından yararlanan ve bankalara ödemeleri süren 136 bin KOBİ'nin, nisan, mayıs ve haziran aylarındaki kredi taksitleri 3 ay askıya alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında video konferansla gerçekleştirilen kabine toplantısında, coronavirüsle mücadelede alınan tedbirler ve bunların ekonomiye etkileri değerlendirildi.

Toplantı sonrasında açıklamadan bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi, sigorta ve kredi geri ödemelerine sunulan kolaylıklara yenisini daha eklediklerini ve KOBİ'lere, banka kredi ödemelerini erteleme olanağı sunduklarının müjdesini duyurduç

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ına duyurduğu düzenlemeyle coronavirüs salgınının etkilerinin azaltılması için reel sektöre destek olmak için KOSGEB aracılığıyla uygulanan kredi destek programlarından yararlanan işletmelere bir kolaylık sağlandı. Bankalara kredi ödemeleri süren işletmelerin nisan, mayıs ile haziran aylarındaki kredi taksitlerinde 3 ay ertelendi.

KOSGEB’in kredi destek programları dahilinde bankalardan kredi alan 136 bin 255 işletme yer alıyor. Bu işletmelerin nisan, mayıs ve haziran aylarına tekabül eden borçları 713 milyon liraya karşılık geliyor.

Erteleme karşılığında işletmeler hiç bir masraf ödemeyecek. Ertelemeden doğan finansman maliyetini de KOSGEB ödeyecek.

BAKAN VARANK MÜJDEYİ TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığıyla duyurulan KOSGEB'in kredi destek programıyla ilgili sosyal medya (twitter) hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında, destek paketinin 136 bin 255 işletme için hayırlı olması temenni dileklerini paylaşan Bakan Varank, coronavirüsle mücadelede daha önce duyurulan KOSGEB önlemleri de yer aldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal