13 Ton Balığa El Konuldu

Balık avının yasalara uygun bir şekilde yapılıp yapılmadığına yönelik denetimler aralıksız sürüyor. Denize açılan ekipler tekneleri tek tek kontrol etti. Karadaki denetimlerde ise, mevzuata aykırı olarak avlanmış yaklaşık 13 ton balığa el konuldu.

07.12.2019-11:58 - (Son Güncelleme: 07.12.2019-11:57)

Teknelerin avlandığı noktalar tespit edildi. Bu noktalarda yapılan denetimlerle, yasalara uygun avlanıp avlanmadıkları kontrol edildi.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri ile Deniz Polisi, yasa dışı avcılığın önüne geçmek için yine mesaideydi.

Teknelere çıkan ekipler, öncelikle balıkçıların evraklarını kontrol etti.

Denetimin karadaki ayağı ise, Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde gerçekleştirildi.

Denetimler Hem Tüketiciyi Hem De Balıkçıyı Korumak İçin Yapılıyor

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz yaptığı açıklamada, "Bir balığa hayatında bir kere üreme fırsatı vermemiz lazım ki sürdürülebilir bir şekilde balıkçılık faaliyetini gerçekleştirelim. Yaptığımız denetimler hem tüketiciyi korumak hem de balıkçıyı korumak için." şeklinde konuştu.

Ekipler, avlanan balıkların ölçülerinin yasal sınırlara uygun olup olmadığını kontrol etti.  Mevzuata göre, avlanabilmeleri için, istavrit ve barbun balığının 13, hamsinin boyunun ise 9 santimetre olması gerekiyor.

Kurallara aykırı avlanmış yaklaşık 13 ton balığa el konuldu. 14 işletmeye yasal işlem uygulandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal