Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek’ten VAR İsyanı!

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Kasımpaşa’ya 3-0 yenildikleri karşılaşma sonrası Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

26.11.2018-13:19 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-13:16) Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek’ten VAR İsyanı!

Evkur Yeni Malatyaspor’un başkanı Adil Gevrek "VAR'ı en çok savunanlardan birisiyim fakat bu uygulamanın doğru kullanılmadığını düşünüyorum" dedi.

Gevrek, deplasmanda 3-0 yenildikleri Kasımpaşa karşılaşmasının ardından basın mensuplarına konuştu. Başkan Adil Gevrek, Kasımpaşa karşısında istedikleri oyunu sahada sergileyemediklerini belirtti.

Mücadelede hakemin verdiği kararları eleştiren Gevrek, kırılma anlarında hakemin VAR'a başvurmadığını kaydetti.

Başkan Gevrek, VAR uygulamasının yeteri kadar etkili kullanılmadığını ifade ederek, "Bizim hakemlerimiz VAR'ın adını tam kavrayamadılar. Uygulamanın adının 'VAR'a git' olması gerek. Hakemler kararsız kaldıkları pozisyonlarda VAR'a gitmeyerek direkt karar veriyor. VAR'ın olması güzel ancak kullanımında problem var. Madem penaltı kararı veriyorsun VAR'a git, yine ver. Müsabakayı orta hakem mi yönetiyor yoksa VAR'ın başında bulunan hakemler mi yönetiyor, biz bunu anlayamadık." yorumunu yaptı.

Kasımpaşa karşısındaki ikinci penaltı kararının doğru olmadığını iddia eden Adil Gevrek, şu ifadeleri kullandı:

"Tartışmalı pozisyonda hakemin VAR'a gitmesi lazım fakat o direkt penaltı veriyor. Problem buradan kaynaklanıyor. Ben bunu yalnızca Malatya için söylemiyorum. Hangi takım olursa olsun biz bu VAR'ı herkese adaletli olsun diye savunuyoruz. Galatasaray'a da Fenerbahçe'ye de yanlış varsa bize de versin. VAR'ı en çok savunanlardan birisiyim fakat bu uygulamanın doğru kullanılmadığını düşünüyorum. Uygulama doğru ancak doğru yönetilmediğini düşünüyorum. Çözüm olarak da önerim; ismi komik olacak fakat 'VAR'a git' olsun."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal