BAE Destekli Hafter Harekete Geçti!

General Hafter'e bağlı kuvvetlerin, Sudan'ın Darfur şehrinde hükümetle çatışmalı olan ve Libya çöllerinde konuşlanan Adalet ve Eşitlik Hareketi'ne karşı operasyon hareketine girdiği ifade edildi.

19.01.2018-09:49 - (Son Güncelleme: 19.01.2018-09:42) BAE Destekli Hafter Harekete Geçti!

Hafter'e bağlı kuvvetlerden Kufra Askeri Bölgesi komutanı Tuğgeneral Mebrul el-Gazvi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Darfur'da hükümet güçleri ile çatışan ve Libya'nın güney doğu bölgelerindeki çölde konuşlanan Adalet ve Eşitlik Hareketi'ne karşı "Çölün Öfkesi" ismiyle operasyon başlatıldığını açıklandı.

Operasyon bünyesinde Hafter kuvvetine bağlı savaş uçaklarının Adalet ve Eşitlik Hareketi militanlarına ait araçları bombaladığı ve kullanılmaz duruma getirildiğini belirten Gazvi, bazı isimlerin öldürüldüğünü de söyledi.

Gazvi, operasyon gereği farklı bölgelerde askeri devriyelerin konuşlandırıldığını ve bu devriyelerin, Adalet ve Eşitlik Hareketi militanlarının çöldeki yasa dışı faaliyetlerin meydana çıkmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Tuğgeneral, operasyonların ülkenin güney doğu tarafında konuşlanan militanlar yok olana ve güvenlik sağlanana kadar devam edeceğini açıkladı.

Darfur'da, 2003 yılından şimdiye kadar "Adalet ve Eşitlik Hareketi", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde tutan Devrim Cephesi ile hükümet güçleri arasında çatışmalar mevcut.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal