Zuzubak otu nedir, nerede yetişir? Zuzubak otu nerelerde yetişir, faydaları nelerdir? Birçok hastalığa iyi geliyor!

Şifa deposu olarak nitelendirilen Zuzubak otunun faydaları saymakla bitmiyor. Kilosu bin liradan satılan ve birçok hastalığa iyi geldiği söylenen Zuzubak otu faydalarıyla gündeme geldi. Pek çok kişi, şifa kaynağı olduğu belirtilen Zuzubak otu nedir? Nerelerde yetişir? Zuzubak otunun faydaları nedir? Gibi birçok soruya yanıt arıyor.

25.04.2022-20:56 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-20:56) Zuzubak otu nedir, nerede yetişir? Zuzubak otu nerelerde yetişir, faydaları nelerdir? Birçok hastalığa iyi geliyor!

Doğada yetişen çoğu bitkinin sağlığa faydalı etkileri vardır. Birçok farklı ot, çeşitli hastalıklara şifa olması niyetiyle tüketilir. Bu şifalı otlardan olan Zuzubak otu da faydalarıyla gündeme geldi. Birçok rahatsızlığa iyi geldiği söylenen ve şifa kaynağı olduğu belirtilen Zuzubak otu merak konusu oldu. Otun faydalarını merak edenler Zuzubak otu nedir? Nerede yetişir? Zuzubak otunun faydaları neler? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Çeşitli hastalıklara karşı iyi geldiği söylenen Zuzubak otunun kilosu bin liradan satılmaktadır. 1 ay gibi bir sürede yetişen Zuzubak otu; bağışıklık sistemine iyi gelir, böbrekleri temizler, balgam ve idrar sökücü etkilere sahiptir. Ağız ve bademcik iltihabına da iyi gelen Zuzubak otu, böbreklerdeki taş ve kum oluşumunu engeller. Ayrıca, kaya tuzu ile dövülerek hazırlanan Zuzubak otu karışımı, yemeklerde baharat olarak da kullanılır.

Zuzubak otu

Zuzubak otu nerede yetişir?

Şifa kaynağı olarak belirtilen Zuzubak otu, Batman ili sınırları içinde bulunan Sason ilçesinde yetişir. İlçe merkezinden 3 bin metre yükseklikte bulunan Mereto ve Zoveser dağlarının eteklerinde yetişen Zuzubak otu 1 ay gibi bir sürede yetişir. Zuzubak otunun birçok hastalığa karşı iyi geldiği ileri sürülür ve kilosu bin liradan satılmaktadır. Zuzubak otu, o dağlarda yaşayan vatandaşların da geçim kapısı olmuştur. Yöre halkının yemeklerde baharat olarak tükettiği Zuzubak otu, bölgede azalmaktadır. Artık bölgede az rastlanan Zuzubak otunun kilosu bu nedenle bin liradan satılıyor.

Zuzubak otunun pek çok hastalığa iyi geldiğini beliren yöre halkından Fersende Bilmez, Zuzubak otunun her dilde aynı anlama geldiğini söyledi. Otun yüksek yerlerde ve taşlı bölgelerde yetiştiğini söyleyen Bilmez, her yerde bu otun yetişmeyeceğini belirtti. Sason ilçesindeki yüksek dağlarda yetişen Zuzubak otunun şifa kaynağı olduğunu vurgulayan vatandaş, otun güzel bir kokusu olduğunu da söyledi. Otun içine katıldığı yemeklerin kokusunu güzelleştirdiğini belirten Bilmez, baharat olarak sıkça tercih edildiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal