Zonguldak'ta Yan Yana Yürümek Yasaklandı

Coronavrüsle mücadele kapsamında Zonguldak'ta yan yana yürümek yasaklandı. Birbirine 1,5 metre yakın bulunan kişilere 3 bin 180 lira para cezası kesilecek.

14.04.2020-13:45 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-13:35) Zonguldak'ta Yan Yana Yürümek Yasaklandı

Çin'in Vuhan kentinden yayılamaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizdeki etkisini artırdı. Ülkemizde şimdiye kadar 61 bin vatandaşımız salgından etkilenirken, riskli illerden olan Zonguldak'ta yeni tedbirler alındı.

"YARIN ELİMİZE METREYİ ALACAĞIZ"

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı 1.5 metrelik sosyal mesafe vurgusunu yaptı. Turanlı yaptığı açıklamada, "Yarın elimize metreyi alacağız. 1,5 metrede iki kişi yan yana görürsek tutanağımızı tutup gereğini yapacağız. Sadece 3 bin 180 lira. Şehir merkezindeki kısıtlı olan cadde ve sokaklarımız normal zamanda bile ihtiyacımızı karşılamakta zorlanmakta iken bugünlerde sağlığımız için gerekli olan sosyal mesafe açısından daha da daralmıştır. Sosyal mesafe esaslarına uymak çabamıza dikkat etmeniz menfaatiniz icabıdır." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Türkiye'de son verilere göre şimdiye kadar 61 bin 49 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise bin 296'ya yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal