Vatandaşların Sokağa Çıkması Türkiye'de Yeni Risk Oluşturdu

10 Nisan Cuma günü sokağa çıkma yasağının ardından sokaklara akın eden bilinçsiz vatandaşlar Türkiye'de yeni bir risk yarattı. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, "10 Nisan'da ortaya çıkan görüntüler tüm dengeleri altüst etti." dedi.

14.04.2020-10:56 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-10:47) Vatandaşların Sokağa Çıkması Türkiye'de Yeni Risk Oluşturdu

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de görüldü. Ülkemizde 11 Mart tarihinden bugüne kadar 61 bin insan salgından etkilenirken, geçtiğimiz hafta cuma günü hafta sonunu kapsayacak şekilde sokağa çıkma yasağı getirildi. Bilinçsiz halk 2 günlük yasak için kendilerini ve yakınlarına riske atarak sokaklara akın etti. Bu durum eleştirilerin odağında yer alırken, İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

Milliyet'ten Mert İnan'a konuşan Erk, "4 Nisan günü vaka sayımız 23 bin 934'ken, 12 Nisan'daki sayımız 56 bin 956'ya çıktı. Bir haftalık sürede iki kat artış endişe verici. Bizim ülke olarak sadece ölüm sayımız plato çiziyor. Ölüm oranı bakımından ABD, İtalya, Fransa, İspanya, İngiltere'den daha iyi durumdayız. Ne yazık ki seyahat kısıtlamasının bir faydası olmadı. Bir diğer ihtimal de kısıtlama sayesinde rakamlar çok daha artmadı. 10 Nisan'da ortaya çıkan görüntüler tüm dengeleri alt üst etti. Bir hafta sonraki tabloyu görmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

"14 GÜN EVLERİNDEN ÇIKMAMALARI GEREKİR"

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Asuman İnan da yine aynı konu üzerinde açıklamada bulundu. İnan, "Araştırmalar vakaların yüzde 60'ından fazlasının İstanbul'dan Anadolu'ya yayıldığını gösteriyor. Şayet 30 büyükkent ve Zonguldak dışındaki illerde vaka artışı yoksa veya düşük rakamlarda seyrediyorsa sorun yok. Kapsam dışı kentlerde artış devam ediyorsa önlemlerin artırılması gerekebilir. Ne yazık ki 10 Nisan hadisesini yaşadıktan sonra tüm tahmin ve öngörülerimizi yeniden güncellemek durumundayız. Hafta sonu rakamları göreceğiz. Yeni bir dalga yayılım riski var. 10 Nisan'da çıkan herkesin zorunlu olmadıkça 14 gün evlerinden çıkmamaları gerekir." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal