Ziya Selçuk: Uzaktan Eğitim Yüz Yüze Eğitimden Daha Meşakkatlidir, Daha Zordur

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okul bir hayat sahnesidir. Yaşam alanıdır. Çocukların sosyalleşmesinde şahsiyetlerinin gelişmesinde etkisi asla yadsınamaz." açıklamasında bulundu.

25.02.2021-15:00 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-15:00) Ziya Selçuk: Uzaktan Eğitim Yüz Yüze Eğitimden Daha Meşakkatlidir, Daha Zordur

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sağlık bakımından herhangi bir tehlikeye girmeden, yalnızca bilimin verileri ile ilerleyerek okulları yavaş yavaş açma noktasında kararlı tutumlarının sürdüğünü dile getirdi.

Bakan Ziya Selçuk, Edirne programı çerçevesinde Kırkpınar Spor Lisesinde gerçekleştirilen Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamada, böylesine keyifli bir günde toplanmaktan, yeni okullar açmaktan oldukça mutlu olduğunu ifade etti.

İnşaatı sona eren okulları öğretmenlerin, çocukların hizmetine açtıklarını belirten Bakan Ziya Selçuk, bugün de Edirne'de altı okul, 156 tasarım yetenek atölyesinin toplu açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.

Eğitimin yalnızca üzerinde kağıt kalemle durulan, ezbere içeriklerden ibaret olmadığını belirten Ziya Selçuk, "Uygulamadır, atölyedir, tecrübedir, deneyimdir ve yaşantıdır. İşte bu 156 atölye özellikle öğrencilerin becerilerini geliştirerek, çocukların hayatını çok zenginleştirecektir. Öğrencilerin kişiliklerini geliştirme, meslekleri tanıma konusunda da çok büyük mesafe almasını sağlayacaktır. Açılan okul ve atölyelerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bakan Ziya Selçuk, Kırkpınar Spor Lisesi açılışının Edirne için oldukça özel bir anlam taşıdığını, güreş sporunun şehir için ne kadar önemli olduğunu bildiğinin altını çizdi.

okulların yalnızca binalar, derslerin yapıldığı yer olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Bakan Selçuk, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

''OKUL BİR HAYAT SAHNESİDİR''

"Okul bir hayat sahnesidir. Yaşam alanıdır. Çocukların sosyalleşmesinde şahsiyetlerinin gelişmesinde etkisi asla yadsınamaz. Bu çerçevede sağlık anlamında herhangi bir riske girmeden, sadece bilimin verileriyle hareket ederek okullarımızı peyderpey açmak noktasında kararlılığımız devam ediyor. Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimden daha meşakkatlidir, daha zordur. Bu zorluğu gönülden destek vererek yukarıya taşıyan arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum."

Ziya Selçuk, hayırsever insanlara inşa ettirdikleri okullar sebebiyle teşekkür ederek, böyle okulların kendilerine ayrı bir enerji kattığını, milletçe birlikte hareket etmenin keyfini yaşadıklarını dile getirdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp de bütün dünyanın zor bir dönemden geçtiğini, pandeminin gündelik yaşamda pek çok alışkanlığı değiştirdiğini belirtti.

Edirne'nin eğitim bakımında da şanslı bir kent olduğunu ifade eden Canalp, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü derslik başına düşen öğrenci sayımız, derslik sayımız, öğrenci başına düşen öğretmen sayılarımızı karşılaştırdığımız zaman Türkiye'nin çok ötesine geldiğimizi, devletimizin, hükümetimizin sağlamış olduğu imkanlarla çok rahatlıkla ve memnuniyetle söyleyebilirim. Sayın Bakanım, 2023 vizyonu çalışmanızla beraber biz de Edirne'mizde 2023 İl Vizyon çalışmamızı yaptık. Şunu memnuniyetle söyleyebilirim ki 2023 İl Vizyon çalışmasını yapan bizim İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmuştur."

Bakan Zİya Selçuk açıklamalarının ardından okulların toplu  bir şekilde açılışını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal