Sınavlar İptal mi Oldu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 1 Mart'ta okulların açılacağını açıklamasının ardından gözler sınavlarla ilgili gelecek haberlere çevrildi. Peki sınavlar iptal mi olacak? Sınavlar hakkındaki karar ne oldu? İşte detaylar...

25.02.2021-13:56 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-13:56) Sınavlar İptal mi Oldu?

Bakan Ziya Selçuk, geçen günlerde yaptığı yüz yüze eğitim açıklamasında okulların 1 Mart itibarıyla kademeli olarak açılacağını ifade etti. Bunun ardından milyonlarca öğrenci ve veli, sınavların yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. Konuyla alakalı acıkama bugün Bakan Selçuk'tan geldi. Peki sınavlar iptal mi? Okullarda sınav olacak mı?

Koronavirüsten dolayı uzaktan eğitime geçilmesinden sonra yapılmayan sınavlar konusunda açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınavların yeniden ertelenmesiyle ilgili bir durum olmadığını söyledi. Bakan Selçuk, lisedeki sınavların yüzde 40'ının tamamlandığını ifade etti. Selçuk:

'Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır.' dedi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı bir diğer açıklamada şu sözleri paylaştı:

'Sizlerin de sadece sınavlarınızı yüz yüze gerçekleştirebilmemiz için salgın tedbirleri noktasında tüm hazırlıklarımız tamam. Öğrencilerimizin yüzde 40'ı, yani yarıya yakınınız sınavlarını tamamladı zaten. Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır.

Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik. Kararlarımızda, sağlığınız her zaman önceliğimiz.

Desteğiniz ve iş birliğiniz bizim için önemli. Bu günlerin üstesinden hep birlikte gayretle geleceğiz. Siz derslerinize ve sağlığınıza odaklanın, lütfen. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.' Bununla birlikte sınav takviminin yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal